Inici Destacats Òdena trasllada la Fira de la Vinyala als restaurants

Òdena trasllada la Fira de la Vinyala als restaurants

COMPARTIR

Òdena viurà, del divendres 18 al diumenge 20 de setembre, una edició especial de la ja consolidada Fira de la Vinyala,

L’activitat, que hagués arribat a la desena edició, a causa de la situació sanitària actual pren un format d’excepcionalitat i és que l’Ajuntament no volia deixar de realitzar aquest esdeveniment que reivindica un producte genuïnament odenenc i anoienc, i que pot donar un impuls al sector de la restauració, molt tocat per la pandèmia. Per aquest motiu els organitzadors es guarden l’efemèride dels 10, celebrant enguany l’edició que anomenen 9.1, confiant l’any que ve poder-la celebrar com es mereix.

La Fira de la Vinyala 2020 serà del tot diferent a les anteriors per tal d’evitar aglomeracions i seguir amb les mesures de seguretat i prevenció. Així, les persones que vulguin degustar un bon plat de vinyales ho podran fer de dues maneres: trucar a un dels restaurants i reservar taula per esmorzar, dinar o sopar, o anar directament al restaurant i emportar-se la carmanyola per menjar els cargols a casa.

Hi participaran més d’una vintena d’establiments, de diferents poblacions de l’Anoia. Seran: bar Fénix, bar Jordi, El café de l’Ateneu, rostisseria les Comes, restaurant l’Andorrà, restaurant cal Taribó, restaurant Canaletes, restaurant Carpi, restaurant Castell de Rubió, restaurant Catalunya, restaurant el Jardí, restaurant els Cubs, restaurant la Cassoleta de Montbui, restaurant l’Escorxador, restaurant l’Eucaria, restaurant el Racó del Traginer, restaurant Samuntà, restaurant Scorpia, celler Figueres, celler Grau i Grau, cervesa els Minairons i Igualavins. Tots aquests restauradors cuinaran, el tercer cap de setmana de setembre, plats i plats de cargols per satisfer la demanda de tothom. Al web firadelavinyala.cat es podrà consultar el llistat, contacte i plat que cuinarà cada restaurant participant.

En el marc de la Fira també tindrà lloc, com en altres edicions, el premi al millor plat de vinyales segons el jurat popular. Les votacions es podran fer online a través de la pàgina web de la fira. També es realitzarà el premi a la millor tapa segons el jurat format per la Confraria de la Vinyala.

La Fira de la Vinyala és un esdeveniment inèdit a Catalunya dedicat al cargol de vinya, una varietat de mol·lusc molt apreciat culinàriament a Òdena i a l’Anoia. Amb aquesta fira la població anoienca es dóna a conèixer i es promociona el sector de la restauració de la comarca. Aquesta activitat és una combinació perfecte entre gastronomia, ruralitat, artesania i promoció econòmica, tot i que aquest any sigui del tot diferent per la pandèmia del coronavirus.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*