Inici Destacats La nit de cuiners tancarà dijous la temporada de la Confraria de...

La nit de cuiners tancarà dijous la temporada de la Confraria de la Vinyala

COMPARTIR

La Confraria la Vinyala celebrarà, el pròxim 18 de juliol, la Nit de Cuiners, la festa que acomiada la temporada de la confraria. La vetllada és oberta a tothom; confrares i amants dels cargols.

Per aquesta ocasió es realitzaran tres receptes de vinyales; vinyales amb ventre i cigronet, vinyales amb conill i bolets i vinyales de Festa Major. Els cofrarers cuiners; Aureli Rosa, Rosa Maria Cuscó, Agustí Rabell, Carme Monclús i Joan Galvez guisaran 110 quilos de vinyales. També serà als fogons Gela Castillo, aspirant a cuiner que al llarg de la nit serà investida nova cuinera d’aquesta varietat de cargol.

El sopar que tindrà lloc al restaurant de Can Carol a Capellades constarà d’un buffet de primers, les tres varietats de cargols, unes postres especials i, com ja és tradicional, un cremat posarà el punt final al menú de la Festa. Les reserves es poden fer via whatsapp o per telèfon 639 16 74 42.

La Nit compta amb la col·laboració del restaurant Can Carol, Insmagas i l’Ajuntament de Capellades i l’Ajuntament d’Òdena.

La propera cita per la Confraria de la Vinyala serà el setembre, a la Fira de la Vinyala a Òdena, esdeveniment que ha estat inclòs recentment a la ruta europea de la vinyala i que el 2020 acollirà la segona Trobada de la Ruta. Serà el 20 de setembre del 2020 i coincidirà amb el 10è aniversari de la confraria i el 10è de la Fira de la Vinyala.

Seguidament, el mes d’octubre s’iniciarà “els dijous de vinyales” els sopars que es realitzen cada mes en un restaurant diferent i en què es cuina una nova recepta de vinyales.

El del mes d’octubre serà especial “La Vinyalada” sopar en el marc del qual s’atorguen les “vinyales agraïdes” i les confraries d’honor i el del novembre també, se celebra “La Nit dels Confrares” en la que s’investeixen els nous membres de la confraria.

La Confraria de la Vinyala és una entitat sense ànim de lucre que té l’objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya.

Cada vegada són més els actes en els quals la confraria participa per la promoció d’aquest producte tan singular. Així, aquesta darrera temporada han participat a: Festes del barri de Gràcia, Fira de Bompas, Aplec del Cargol, Festa Major de Vilanova del camí, entre altres. Actualment ja són 220 confrares.

FER UN COMENTARI

*