Inici Societat Els municipis de la Conca d’Òdena celebraran el Dia Internacional de la...

Els municipis de la Conca d’Òdena celebraran el Dia Internacional de la Dona amb 62 activitats

COMPARTIR

Les regidores d’Igualtat dels municipis que formen part de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena (MICOD) han presentat aquest dimecres l’agenda d’activitats que han organitzat conjuntament per commemorar la celebració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona. La regidora d’Igualada, Carlota Carner, ha estat l’encarregada d’explicar els actes més destacats i ha subratllat que “continuem posant de manifest la importància de seguir treballant, dones i homes, per aconseguir la igualtat real i efectiva de les persones i de l’eliminació de la discriminació per raons de gènere”.

L’agenda, que es repartirà pels diferents equipaments municipals, alguns establiments privats i al web www.micod.cat, inclou fins a 62 activitats, a més d’exposicions impulsades des d’entitats i des de les administracions. La portada del díptic que recull tots aquests, és la portada guanyadora del VII Concurs de Cartells del 8 de març, i “és un recordatori al llegat històric de les dones que ens han precedit en la lluita feminista, i sense les que avui no seriem on som”.

L’acte central d’aquest 8M es durà a terme a l’Institut Pere Vives Vich, el dia 13 de març i inclourà el lliurament de la primera edició del Premis Natividad Yarza de recerca en gènere.

Patricia Carner ha estat acompanyada de les regidores Laura Pavón (Vilanova del Camí), Coral Vázquez (Santa Margarida de Montbui), Alba Gallardo (Òdena), Berta Pons (la Pobla de Claramunt) i Gemma González (Jorba); Carla Peña (Castellolí) ha excusat l’absència per motius laborals. Des de la MICOD es posa de manifest que “Cada 8 de març les dones de tot el món som cridades a mobilitzar-nos i seguir la vaga feminista que any rere any està omplint els carrers i les places, per fer sentir les nostres reivindicacions. Un dels clams és la dignificació de totes les feines que desenvolupem; ja que cal garantir els drets laborals de les dones que fan treball domèstic i de cures. També la corresponsabilitat en les tasques de la llar; recordem que les dones dediquen 26,5 hores a la setmana a les tasques de cura davant de les 14 setmanals dels homes, amb la conseqüent sobrecàrrega mental que això comporta. L’apropiació dels nostres cossos i el dret a decidir sobre les nostres maternitats és una altra de les reivindicacions, sense oblidar la demanda d’igualtat salarial i l’eliminació de la bretxa; tinguem present que, en termes anuals, de mitjana cobrem un 23% menys que els homes”.

FER UN COMENTARI

*