Inici Destacats Montserrat homenatja amb un concert d’orgue les víctimes de la Covid-19 a...

Montserrat homenatja amb un concert d’orgue les víctimes de la Covid-19 a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El Festival Internacional d’Orgue de Montserrat tenia la mirada posada en aquest 2020, l’any del seu desè aniversari, però la crisi del coronavirus va fer que l’organització decidís traslladar la celebració a l’edició del 2021. Malgrat tot, Montserrat ha volgut mantenir la seva aposta per la cultura i per aquest estiu ha programat un cicle de concerts d’orgue amb artistes “de proximitat”. El primer d’aquests concerts s’ha fet aquest dissabte en una basílica de Santa Maria amb l’aforament màxim ple, amb mascareta, gel hidroalcohòlic a l’entrada i guardant les distàncies de seguretat. Unes 250 persones han assistit al concert de l’organista Jonatan Carbó, professor del Conservatori d’Igualada que, amb la música, ha fet homenatge a totes les víctimes de la covid-19 i, en especial, a les de la Conca d’Òdena.

L’organista vilafranquí Jonatan Carbó, professor del Conservatori d’Igualada, ha explicat que, d’una banda, el concert ha volgut expressar “la tristesa viscuda els darrers mesos, però també l’alegria i l’esperança perquè, malgrat tot, ens en sortim”.

Cadascun dels concerts del cicle s’ha titulat ‘De Bach a…’ perquè tots els organistes inclouran en el seu repertori alguna obra de Bach, fins a arribar a autors més contemporanis.

Nia Escolà / ACN

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Realment cada hivern es moren forces peersones a causa de la grip i altres virus semblants al COVID i mai s’havien fet homenatges, em costa entendre el per que es fan si es mora molta gent de cop te mes merit i si es moren d’un a un no

FER UN COMENTARI

*