Inici Cultura Montbui crea una audioguia per descobrir l’entorn de l’antic Fort del Pi

Montbui crea una audioguia per descobrir l’entorn de l’antic Fort del Pi

COMPARTIR

Ja es pot descarregar des de l’app Natura Local l’audioguia amb la ruta per conèixer el Fort del Pi, del qual es conserven encara restes, i que va ser un element de fortificació del segle XIX, executat amb motiu de les guerres carlines que van sacsejar Catalunya.

El Fort del Pi, declarat Bé Cultural d’Interès Local, és una torre defensiva de planta poligonal, de la qual encara es conserven restes importants de l’estructura original. Per arribar-hi, podeu seguir una ruta amb audioguia, impulsada per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament montbuienc i realitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’audioguia permet fer el seguiment d’una ruta amb diferents punts d’interès: amb sortida des de l’Ajuntament montbuienc, passa per diferents indrets singulars del Nucli Urbà, i finalitza al Fort del Pi, un lloc estratègic per controlar la ciutat d’Igualada i des d’on hi ha unes vistes espectaculars de Montserrat, el riu Anoia, Igualada i tot el terme municipal de Santa Margarida de Montbui.

El Fort del Pi, a més, va formar part del patrimoni tècnic i industrial de Catalunya, ja que s’integra en un sistema complex de comunicacions, com és la xarxa de telegrafia òptica del país. Té una notable rellevància arquitectònica i una càrrega simbòlica, identitària i paisatgística. Bona part de la ciutadania de Santa Margarida de Montbui i d’Igualada se l’han fet seu, com a element identificador del patrimoni local, així com a indret per visitar, recuperar i difondre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*