Inici Societat Millores a l’Abric Romaní de Capellades abans de noves excavacions

Millores a l’Abric Romaní de Capellades abans de noves excavacions

COMPARTIR

El proper dilluns s’iniciarà una nova campanya d’excavacions a l’Abric Romaní de Capellades, un jaciment descobert a principis del segle XX però analitzat exhaustivament des de 1983 sota la direcció d’Eudald Carbonell.

Abans de l’inici de la campanya, aquestes dies s’estan duent a terme les obres de trasllat d’una conducció que porta l’aigua de la Comunitat de Regants cap a la Font de la Reina. Aquesta instal·lació tenia pèrdues i donava problemes d’humitats al jaciment de l’Abric Romaní. L’actuació ha tret la canalització fora del recinte del jaciment.

No serà la darrera millora a l’entorn del jaciment, segons el regidor de Cultura i Promoció Local, Àngel Soteras. Des de l’ajuntament capelladí assegura que “continuarem amb la reparació de baranes i paviment i la desviació de regueres al llarg del recorregut del Parc Prehistòric i la reparació de la tanca que el delimita”. Soteras afegeix que han previst altres millores que hauran d’esperar a l’acabament de la campanya d’excavació, per no interferir-hi. L’objectiu final, segons el regidor, és “la propera obertura del recorregut del Parc”, un projecte que es va iniciar fa més d’una dècada i que té diferents espais a punt per obrir des de fa anys. L’Ajuntament de Capellades, amb la col·laboració de Generalitat i Diputació, preveu obrir el Parc Prehistòric a curt termini.

Noves excavacions

La campanya d’excavació d’enguany a l’Abric Romaní començarà el 7 d’agost i s’allargarà fins el dia 31, amb la participació de més de 60 persones.

En aquesta ocasió, l’objectiu és aprofundir en el coneixement d’un assentament neandertal de fa 60.000 anys. L’any passat es va excavar el sòl d’ocupació del nivell Q, que fins ara ha aportat més de 10.000 restes arqueològiques que han ajudat a comprendre com era la vida en comunitat dels neandertals.

Eudald Carbonell dirigeix les intervencions, recolzades per l’IPHES, la Generalitat, el govern de l’Estat i l’Ajuntament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*