Inici Destacats Capellades aprova un pressupost de 7,5 milions d’euros per aquest 2024

Capellades aprova un pressupost de 7,5 milions d’euros per aquest 2024

COMPARTIR

El dijous 4 de gener s’ha celebrat a Capellades la primera sessió ordinària del ple de l’Ajuntament, amb un dels punts més importants de l’any: l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2024.

La sessió, on va excusar la seva assistència el regidor Aaron Alcázar, va començar donant compte dels darrers decrets i del nomenament del senyor Pere Leocadi com a caporal en cap, substituint l’actual per baixa laboral.

Seguidament es va entrar ja a la presentació del pressupost general 2024 de l’Ajuntament de Capellades i els seus organismes autònoms, valorat en poc més de 7 milions i mig d’euros. Així, la llar d’infants tindrà 614.000 euros, el Museu Molí Paperer gairebé 406.000 euros i la resta, sis milions i mig, per a l’ajuntament de Capellades.

L’alcalde, Salvador Vives, va explicar com “aquest pressupost no deixa de banda les polítiques socials, donant prioritat a l’atenció a les persones, i els serveis d’educació, socials, joventut i cultura però també fa incidència en el gran problema actual de la sequera.

Els anteriors pressupostos van estar condicionats per la covid, l’increment de l’energia i l’augment de les matèries primes. Ara tanquem aquest capítol però n’obrim un altre amb l’increment constant dels preus en els serveis bàsics de subministraments que calen per garantir l’activitat municipal”.

El pressupost es va aprovar amb el vot favorable d’ERC, VdC-CUP i Junts per Capellades que van coincidir en valorar que “això no és un xec en blanc. Farem seguiment per tal que se segueixin executant tot allò que hem previst”. El regidor de Ciutadans, Valentín Guerra, va votar en contra tot explicant que no s’havia comptat amb el seu grup i el regidor socialista Jose Fernández també va justificar el vot contrari del seu grup explicant entre d’altres raons que tot i haver-se-li presentat el pressupost, no se li havia demanat el vot favorable.

Feta aquesta votació el ple va seguir amb l’aprovació de punts més tècnics com el pla d’acció de control intern i el de control financer.

L’ordre del dia també va presentar el plànol de delimitacions de franges municipals de Capellades per a la prevenció d’incendis i l’aprovació de les convocatòries de les bases reguladores de les subvencions per a ajuts socials d’urgència i d’ajuts en espècies per a l’any 2024.

Abans dels precs i preguntes encara hi hagué temps per l’aprovació iniciar de l’ordenança reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable en situació d’emergències d’una moció sobre el finançament del ens locals.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*