Inici Festes Més de 300 persones celebren amb la Unió Extremenya l’antiga tradició de...

Més de 300 persones celebren amb la Unió Extremenya l’antiga tradició de la matança del porc

COMPARTIR

La Unión Cultural Extremeña Anoia ha celebrat aquest cap de setmana una de les cites amb més tradició a l’entitat: la matança del porc. Una jornada gastronòmica i social que es celebra des de fa 23 anys i que va tornar a aplegar al parc Fluvial amics i simpatitzants de l’entitat.

El president de l’entitat Paco Nevado ha fet una valoració molt positiva de la jornada que va aconseguir superar les expectatives marcades pel que fa a la participació. Nevado calcula que durant el dia van passar pel Parc Fluvial més de 300 persones i el dinar, cocido extremenyo, va aplegar a taula més de 130 comensals.

Nevado ha agraït també la participació en aquest acte del consistori vilanoví, govern i oposició, “que van tenir a bé acompanyar-nos en algun moment de la celebració”.

Aquesta és una festivitat, explica Nevado, que intenta preservar antigues tradicions extremenyes com el llenado que és l’embotit a la tripa del preparat per al xoriço i la patatera. Aquest procés es fa seguint l’antiga tradició: amb un tub llarg que funciona com embut per on es fa passar la carn picada ja adobada.

El president de la casa extremenya explica que aquests embotits es posen a curar en un magatzem i que d’aquí unes setmanes els oferiran, en el marc d’alguna activitat, a les persones que han col·laborat en la seva elaboració.

Aquest acte de trobada i convivència va servir per recordar algunes tradicions d’antany, com l’encesa de les candeles o lumbre, al caliu de les quals es comparteixen records i vivències.

“Les creences familiar poden afectar les nostres decisions, l’autoestima i les relacions afectives”

La propera cita amb la Unión Cultural Extremeña Anoia està prevista per al proper 10 de març per celebrar el dia de la Dona Treballadora. La UCE ha convidat Verònica Amezcua, psicòloga i psicopedagoga que es farà càrrec d’una xerrada-col·loqui sobre les creences familiars i de com ens poden afectar en el dia a dia. Aquestes creences, explica Amezcua, poden influir en la presa de decisions, en l’autoestima i en les relacions afectives o familiars.

FER UN COMENTARI

*