Inici Destacats L’alcaldessa de Vallbona acusa Junts de mentir al seu butlletí

L’alcaldessa de Vallbona acusa Junts de mentir al seu butlletí

COMPARTIR

L’alcaldessa Meritxell Baqué i la secretària-interventora de l’Ajuntament de Vallbona, Rosalia Sancho, van acusar al grup municipal de Junts per Vallbona de publicar diversos escrits al seu butlletí del setembre d’aquest any que estan «plagats de mentides», mentre que el grup de l’oposició es referma en allò que hi han escrit.

En primer lloc, l’alcaldessa va explicar que l’import que el butlletí atribueix a «la reforma dels talussos i passeig» de «212.500€» no és correcte: «a la licitació de l’empresa Excavacions Anoia SA la proposta econòmica és de 90.000 euros». Pere Massagué, de Junts per Vallbona, va argumentar que la xifra no només es referia a les obres actuals.

D’altra banda, l’alcaldessa també va fer referència a l’escrit al butlletí sobre el ple del 30 de maig d’aquest any, quan diu: «la Secretària-Interventora emet un informe recomanant prudència pel que fa a la utilització del romanent de forma indiscriminada». Baqué va assegurar que «l’apreciació» que diu «de forma indiscriminada» és un «judici de valor» que la secretària-interventora no va fer i considera que «és una manera molt fàcil de manipular la frase» i la pròpia secretària va demanar que es retractessin del que havien posat a l’escrit. També va afegir que, en el mateix escrit, es diu que «la capacitat de finançament resultant de la liquidació de 2021 és molt negativa» i que això tampoc és correcte, ja que a banda de haver gastat romanent, en l’ordinari l’ajuntament s’autofinancia de manera normal.

Meritxell Baqué també va apuntar que a l’escrit titulat ‘Porta a porta’ del mateix butlletí de Junts per Vallbona hi ha una frase destacada en negreta que diu: «la mateixa Secretària Interventora expressa, en el seu informe tècnic, que no entén per què Vallbona no mancomuna aquest servei de recollida amb la resta de municipis de la comarca». L’alcaldessa va argumentar: «la secretària-interventora no diu que no entén res, sinó que diu que, ‘en general, en passar d’una gestió municipal a una mancomunada es poden assumir economies d’escala gràcies a l’ús més eficient dels recursos humans i materials, que també podia ser en el cas del porta a porta’, però també diu que ‘no obstant l’equip de govern ha explicat que des del Consell Comarcal han dit que el municipi no podia entrar en el conveni que hi havia fins l’any passat’».

Per acabar, Baqué va citar el text del butlletí que deia «el romanent de tresoreria per despesa general ha passat de ser d’1.185.000 euros el 2020 a 191.000 d’ara a juliol de 2021»: «vosaltres mateixos en una frase després dieu ‘l’import del romanent s’obté després de liquidar el pressupost de l’any anterior’. Si no hem acabat el 2022, com podeu dir que el romanent del 2022 és de 191.000 euros, quan ni totes les modificacions que s’han fet s’han gastat ni totes les partides corrents s’han gastat». L’alcaldessa va concloure que el romanent de tresoreria d’aquest 2022 no se sabrà fins el març del 2023.

FER UN COMENTARI

*