Inici Societat L’Ajuntament de Vilanova del Camí reparteix 30.000 euros en beques de transport...

L’Ajuntament de Vilanova del Camí reparteix 30.000 euros en beques de transport per estudiants

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí ha exhaurit la partida de 30.000 € per becar les despeses de transports dels estudiants universitaris, d’estudis professionals de música i dansa i de formació professional de grau mig i superior.

Aquest any s’han concedit 80 beques que han superat els 30.000 € amb els que està dotada la partida, així que s’ha optat per prorratejar una rebaixa per poder cobrir totes les sol·licituds. Les ajudes oscil·len entre els 200 i 600 euros i es valoren tenint en compte, per exemple, la distància entre el domicili de l’alumne i el centre escolar i el nivell de renda de la unitat familiar. D’aquestes ajudes s’han beneficiat 65 estudiants universitaris, 14 d’estudis professionals i 1 d’ensenyaments professionals de música i dansa.

La Comissió de valoració ha desestimat 11 sol·licituds per incomplir algunes de les condicions que es requerien a les bases de la convocatòria, com ara estar empadronats a Vilanova del Camí o superar el nivell de renda estipulat.

En quatre anys s’ha invertit prop de 100.000 euros en 260 beques

Aquesta és la quarta convocatòria que fa l’Ajuntament vilanoví per ajudar a sufragar les despeses de transports dels alumnes que fan estudis superiors. La primera convocatòria es va fer el curs 2013-2014, tot i que la proposta inicial, que va sorgir d’IPV-VV, va ser anterior. Durant la primera edició d’aquestes ajudes, es van becar 35 dels 41 alumnes que van presentar la sol·licitud i es van destinar 9.300 €.

A la segona convocatòria, curs 2014-2015, es van introduir algunes modificacions a les bases que feien referència sobretot als imports de les beques. En aquesta convocatòria es van repartir 27.700 € en 73 beques. La Comissió de valoració va desestimar 8 sol·licituds per incompliment d’algun punt de les bases.

Posteriorment, el curs 2015-2016, l’Ajuntament va decidir ampliar els beneficiaris de les beques i incorporar-hi els estudiants professionals de música i dansa. També es van introduir algunes millores a les bases per ampliar els beneficiaris. Aquest curs es van presentar 82 sol·licituds i es van atorgar 74 beques invertint la totalitat de la partida, 30.000 €.

Modificacions per agilitzar el tràmit

Les bases per a la convocatòria del curs 2017-2018 estan en aquests moments a exposició pública. Han incorporat algunes modificacions per adaptar-la a l’administració electrònica i agilitzar-ne els tràmits. En aquest sentit, es proposa eliminar un dels requeriments com és la presentació del document per acceptar la beca que s’entendrà implícit quan es presenti la sol·licitud. També s’han variat els criteris de valoració i ponderació.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*