Inici Societat L’Ajuntament de Masquefa porta als jutjats la Generalitat i l’AMB per l’abocador...

L’Ajuntament de Masquefa porta als jutjats la Generalitat i l’AMB per l’abocador dels Hostalets

COMPARTIR

L’Ajuntament de Masquefa ha presentat aquesta setmana un recurs contenciós administratiu contra l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) de la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) denunciant la seva “inactivitat”. Asseguren que les dues institucions els han “denegat i/o ignorat els diversos requeriments” que han presentat sol·licitant compensacions econòmiques per les repercussions negatives de l’abocador de Can Mata. A través d’un comunicat, l’Ajuntament recorda que l’ARC i l’AMB tenen l’obligació de mediar en cas que s’hagin de realitzar “compensacions per les repercussions mediambientals”. I, afegeixen, les avaluacions d’impacte mostren com a Masquefa “se superen els llindars mínims de salubritat en les immissions d’olors”.

Segons l’alcalde, Xavier Boquete, “Masquefa és el municipi que més pateix els efectes de l’ECOPARC4 i no és admissible que se segueixi menystenint l’impacte negatiu directe que aquest tipus d’instal·lacions genera al territori i a la nostra població”. Per aquesta raó han optat per dur als jutjats “la inactivitat” de l’ARC i l’AMB.

Des de l’Ajuntament de Masquefa insisteixen en el fet que estan patint un “greuge comparatiu” respecte als Hostalets de Pierola. Cal recordar que, segons dades del mateix consistori, la compensació que reben per les molèsties que ocasiona l’abocador se situaria en el 10% del que reben Els Hostalets.

Més de 2.000 signatures contra l’abocador

El nou recurs arriba després que el consistori hagi iniciat una campanya de signatures al municipi, amb el suport de tots els grups municipals, per exigir el tancament de l’abocador de Can Mata. A hores d’ara, afirmen, superarien les 2.000 adhesions.

A més, cal recordar que Masquefa també ha dut al consistori veí als jutjats després de les reiterades demandes d’informació que han presentat, relacionades amb l’abocador i en el si de la Comissió d’Informació i Seguiment del Dipòsit de Can Mata, i que no han rebut resposta.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*