Inici Destacats L’1-O arrenca després d’una matinada de mobilitzacions a l’Anoia

L’1-O arrenca després d’una matinada de mobilitzacions a l’Anoia

COMPARTIR

Les meses dels diferents col·legis electorals de la comarca de l’Anoia s’han constituït amb algunes de les primeres persones que s’han aplegat als punts de votació, a manca de les notificacions que no han arribat a la majoria de municipis.

A banda de les persones que han fet nit en algunes escoles com Garcia Fossas, Ramon Castelltort i l’Escola de Música a Igualada o l’escola Marquès de la Pobla de Capellades, a les 5 de la matinada ja hi havia centenars de persones als col·legis anoiencs, que han anat incrementant-se a mesura que passaven les hores. Passades les 8 del matí s’ha iniciat la constitució de les meses i també s’han organitzat esmorzars populars als diferents col·legis.

Els Mossos d’esquadra s’han presentat per aixecar acta dels diferents col·legis. En els casos dels instituts de Montbui i Vilanova han informat que es mantindrien a la zona per garantir la seguretat i han marxat entre aplaudiments dels presents.

L’arribada o l’aparició de les urnes ha aixecat els aplaudiments i els crits de “votarem” als diferents col·legis. Tot i això, la caiguda del sistema informàtic ha fet ajornar l’obertura dels col·legis electorals i n’ha dificultat les votacions.

Al conjunt del país, el govern ha informat que el 73% de les meses estan obertes.

Municipis com Igualada, Masquefa o Vilanova del Camí han rebut la visita d’observadors internacionals que ha atret la convocatòria d’aquest referèndum.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*