Inici Art Josep Millaret exposa ‘Móns orgànics, connexions neuronals i geometries’ a La Llacuna

Josep Millaret exposa ‘Móns orgànics, connexions neuronals i geometries’ a La Llacuna

COMPARTIR

El passat 6 de novembre va tenir lloc la Inauguració de l’exposició d’escultura amb fusta: ‘Móns Orgànics, Connexions Neuronals i Geometries’, una mostra de 18 peces realitzades per l’artista anoienc, Josep Millaret (Els Hostalets de Pierola, 1964), a la Casa de Cultura i Turisme de La Llacuna.

L’acte el va presidir la regidora de Cultura, Ma Rosa Busquet, qui va presentar l’artista a tots els presents amb brindis inclòs. L’assistència va ser molt alta, amb la sala, l’entrada i el carrer plens durant les dues hores de l’esdeveniment.

L’obra d’aquesta exposició parteix de la idea de “donar vida a l’arbre caigut”, segons paraules de l’artista, “va sorgir un dia de 2010, de sobte, en observar a terra una forma humanitzada d’una branca seca de pi”.

Així va començar la seva experiència amb la fusta, i d’allà en va sorgir tota una col.lecció de “Millarets”, els personatges de fusta creats de la seva imaginació. Després va experimentar en objectes, mobles artístics, figures de gran bellesa i demés, fins arribar a les seves peces clau,     de formes neuràlgiques i geomètriques, tan emblemàtiques de la seva obra.

Llargues passejades pels boscos d’Orpí, lloc de residència de l’artista,  per trobar la peça adient per a cada figura. Un treball mental i manual des del primer moment d’albirar la branca amb la forma desitjada, de pelar-la, llimar-la, polir-la i, en definitiva, mimar-la fins a transformar-la en una peça delicada que formarà part de tot un entrellat per crear una nova forma escultòrica.  Una obra de poesia visual que creix dia a dia i va evolucionant en cada diferent etapa d’aquest procés, fins arribar a la seva obra mestra, l’”ENS”, una gran figura neuràlgica semi esfèrica formada per centenars de peces tallades que conjunten en centenars de nuclis. Una forma escultòrica a la qual l’artista va dedicar tres anys del seu treball.

Artista multidisciplinar i autodidacta , www.josepmillaret.blogspot.com .

Dedicat a la música durant onze anys (1986-97) com guitarra del grup de rock GÀRGOLA, Josep Millaret Valls el 1999 va començar a experimentar amb els muntatges fotogràfics, als quals va dedicar una altra dècada. El 2010 comença la seva experiència amb la fusta, una nova manera de treure  les seves  ànsies d’expressar-se i de crear, en aquest cas, una forma nova donant vida a l’arbre caigut.

 

Text: Bet Gàrgola

Foto: Antonio K Puertas

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*