Inici Destacats Jordi Cuadras s’estrena com a cap de l’oposició reunint-se amb l’alcalde de...

Jordi Cuadras s’estrena com a cap de l’oposició reunint-se amb l’alcalde de Cervera

COMPARTIR

Jordi Cuadras ha estrenat el seu controvertit càrrec de cap de l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada amb una visita institucional a Cervera amb una jornada de treball amb l’alcalde de la ciutat, Jan Pomés (PSC). Cuadras i Pomés han abordat conjuntament els punts en comú entre Igualada i Cervera amb el tren gran com a gran propòsit.

La proposta consisteix en posar sobre de la taula la línia que uniria Cervera i Martorell passant per Igualada i que forma part del projecte de l’Eix Transversal Ferroviari aprovat per la Generalitat a l’any 2010 però guardat en un calaix pel govern de la Generalitat des d’aleshores. La proposta permetrà arribar a Barcelona en 40 minuts des d’Igualada i també una ràpida connexió de la ciutat amb les comarques de Lleida.

Jordi Cuadras valora molt positivament la trobada i la sintonia amb Jan Pomés perquè comparteixen plenament l’objectiu de fer realitat el tren gran i de buscar totes les aliances possibles per aconseguir-ho: “Cervera és clau en aquest projecte perquè és on acaba la línia actual de tren que hauria de continuar fins a Martorell passant per Igualada. Després d’aquest primer contacte, ens hem emplaçat a treballar en una proposta per buscar aliats que permetin tornar a posar el projecte en l’agenda de les infraestructures ferroviàries de Catalunya”.

Cuadras afirma que hi ha dos factors del context actual que són importants a tenir en compte per a fer realitat el projecte: “El primer és que es desenvoluparà una agenda catalana del Corredor del Mediterrani que hauria d’incloure aquesta línia com un afluent del corredor cap a l’interior de la península i el segon és l’alta congestió de la xarxa ferroviària de l’Àrea Metropolitana que fa que es necessitin projectes com el tren gran”.

Durant la darrera campanya electoral, Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) ja va proposar que Igualada afronti el projecte del tren gran amb un acord amb les ciutats per on passa la línia i també amb el Port de Barcelona, la Zona Franca i el Port Sec de Saragossa per reclamar, junts, una línia de tren que els uneixi. Els dos ports es convertirien, per tant, en dos pols d’activitat econòmica que passarien a estar connectats per aquesta línia amb Igualada al centre.

Segons un comunicat d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras ha iniciat amb l’alcalde de Cervera «una ronda de visites als alcaldes de les capitals de comarca veïnes d’Igualada per promoure interessos i lluites comunes».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*