Inici Destacats Igualada Som-hi s’estrena com a primera força de l’oposició

Igualada Som-hi s’estrena com a primera força de l’oposició

COMPARTIR

El candidat d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, ha ofert un programa de progrés al Ple d’Investidura celebrat aquest dissabte 17 de juny. La formació és la primera força de l’oposició i per això ha presentat un programa alternatiu de govern al qual ha demanat la confiança del Ple amb els regidors Jordi Cuadras, Montse Montaña, Irene Gil, Quim Roca i Anselm Pasquina.

Cuadras ha explicat que “un programa de progrés vol dir una Igualada equilibrada, amb igualtat. Una Igualada que miri avinguda de Barcelona en amunt però que també miri avinguda de Barcelona en avall, cosa que malauradament no ha passat durant els darrers 12 anys. L’avinguda de Barcelona no pot ser un tall a la ciutat, no pot ser que l’acció de govern es concentri d’aquest tall en amunt, en una part tant petita de la ciutat”.

Ha remarcat que “és evident que cal actualitzar el Pla d’Ordenació Urbanística. Som majoria en aquest Ple els que defensem que la ciutat passi de la innèrcia a l’impuls actualitzant l’eina més potent que té un govern per preparar la ciutat pel futur. I que doni resposta, també, als grans buits que té Igualada. El nostre programa de progrés inclou la planificació”.

Acte seguit, Jordi Cuadras ha desgranat les diferents mesures que proposa en matèria d’habitatge, economia i creació de llocs de treball, neteja, civisme, seguretat, mobilitat en un context d’emergència climàtica i, especialment, en les polítiques dirigides a la gent jove: “En una enquesta feta per l’Ajuntament, un 45% dels joves d’Igualada diuen que no veuen un futur per ells a Igualada. Des del nostre grup aquesta dada ens preocupa i ens ocupa. El futur d’Igualada depèn dels joves i de que vegin que és una ciutat amb oportunitats per ells. Si els joves d’Igualada no tenen futur a Igualada, Igualada no té futur. És una qüestió matemàtica. I això vol dir feina, vivenda, oci i estudis”.

Capítol ha part ha estat la menció als equipaments que té la ciutat tot remarcant, per exemple, que “al Ple som majoria els grups que defensen que l’Escorxador sigui el gran centre de creació i consum cultural d’Igualada.” Al parlar d’equipaments també ha mencionat la necessitat d’una “nova ubicació per l’Escola Bressol el Rusc, l’ampliació del Milà i Fontanals, donar resposta a les necessitats d’una nova pista d’hoquei, una nova piscina i més sales poliesportives que demanen els clubs d’Igualada, un Hospital que funcioni i que el CAP de l’Estació que recuperi la Pediatria”.

Jordi Cuadras ha acabat les propostes que ha presentat al Ple mirant Igualada enfora: “La Conca d’Òdena és un camí d’oportunitats per recórrer? Sí. Volem Igualada tingui un lloc a la taula de decisions de l’entorn metropolità? Sí. Lluitarem el tren gran amb Barcelona? Sí”.

Al tram final del seu discurs, el candidat de la formació que integren el PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta ha explicat que “el resultat de les eleccions del 28 de maig fan possible el canvi a Igualada però aquest canvi no serà posible”. En una clara al·lusió a PobleActiu-CUP, ha explicat que “els vetos previs no són bons companys de viatge i, al final, aquells qui tenien més ‘ganes de canvi’ són aquells qui, amb el seu veto, no faran possible el canvi. Perquè els canvis es fan governant i, si es vol, es pot governar”.

Jordi Cuadras ha afegit que “farem una oposició crítica i contundent però no rondinaire i farem una oposició en la qual oferirem la mà per arribar a acords amb les altres formacions del Ple però no donarem cap xec en blanc. En positiu és com fem la política i així és com la farem. Perquè en positiu és com les persones progressistes afrontem, sempre, la vida i la política. Les persones progressistes mirem al futur amb un somriure, com un horitzó d’esperança i amb el somni de fer realitat tot el que pensem perquè que això vol dir millorar la vida de la gent. I perquè sabem el futur sempre dona la raó al progrés”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*