Inici Política Igualada Som-hi proposa implementar l’anàlisi d’ADN dels excrements dels gossos per sancionar...

Igualada Som-hi proposa implementar l’anàlisi d’ADN dels excrements dels gossos per sancionar els propietaris

COMPARTIR

La candidatura d’Igualada Som-hi (PSC – Igualada Oberta) ha explicat les seves propostes pel que fa a les mascotes de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Destaca la creació d’un gran Parc Recreatiu per Gossos al Parc de Puigcornet, darrere l’Estadi Atlètic Municipal, i la implementació de l’anàlisi d’ADN per sancionar els excrements de gossos a la via pública i acabar amb els orins a parets i mobiliari urbà de la ciutat.

El candidat a l’alcaldia d’Igualada, Jordi Cuadras, explica que “si guanyem les eleccions introduirem a l’ordenança municipal normes de civisme per acabar amb els excrements als carrers, parcs i places de la nostra ciutat. Per això implementarem el sistema d’anàlisi d’ADN dels excrements dels gossos per sancionar el propietari o propietària. És una mesura que ja apliquen diferents municipis i que aplicarem també a Igualada. Com que tots els gossos és obligat que estiguin xipats, al mateix moment, es farà una prova d’ADN per tenir un cens que permeti la localització en cas d’incivisme”.

Juntament amb la introducció d’aquesta mesura a les ordenances municipals, la candidatura formada pel PSC i el grup ciutadà Igualada Oberta també proposa introduir a la norma que el propietari llenci aigua quan la seva mascota orini, per evitar les taques negres i brutícia que hi ha en moltes parets i mobiliari urbà de la ciutat: “Volem una Igualada neta i cívica i amb aquestes dues mesures aconseguirem més neteja i més civisme, tot sabent que els incívics són una minoria i que la majoria de propietaris recull els excrements”, afirma Cuadras.

Parc Recreatiu darrere l’Estadi

Igualada Som-hi també ha presentat el projecte per crear un gran Parc Recreatiu per Gossos al Parc de Puigcornet, darrere l’Estadi Atlètic, amb un gran recinte delimitat però on els gossos puguin anar en llibertat. Es tracta d’un projecte que es diferencia dels parcs d’esbarjo actuals i que preveu ser molt més gran, ampli i destinat a l’estimulació i joc de les mascotes.

La regidora i número 2 de la llista d’Igualada Som-hi Montse Montaña explica que “el nostre projecte passa per revisar la política municipal en relació als espais per a gossos actuals i la creació d’un gran espai d’aquestes característiques al Parc de Puigcornet. La nostra aposta és garantir la socialització del gos o l’exercici i anar més enllà de l’aposta per pipicans que s’ha fet fins ara i adaptar les ordenances municipals a la nova Llei de Benestar Animal”.

Pel que fa als gats, Igualada Som-hi aposta per una major col·laboració de l’Ajuntament amb l’entitat Gats Igualada en el control i manteniment de les diferents colònies de gats per garantir el benestar animal i, alhora, una bona convivència amb els veïns i veïnes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*