Inici Societat Igualada estrena la passera que comunica el Parc de Vallbona i el...

Igualada estrena la passera que comunica el Parc de Vallbona i el carrer Comarca

COMPARTIR

Aquest dissabte, 3 de desembre, s’ha celebrat la inauguració de la nova passera de fusta per a vianants i bicicletes que enllaça el carrer Comarca amb el Parc de Vallbona d’Igualada. Aquest és un nou element de l’Anella Verda de la capital de l’Anoia, el conjunt de tres circuits, senyalitzats i pensats per a la pràctica de l’activitat física i els hàbits saludables, que l’Ajuntament està desenvolupant des de ja fa dos anys. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Marc Castells, regidors del consistori, la diputada al Parlament de Catalunya, Alba Vergés, i nombrosos veïns de l’entorn del parc i del barri de Set Camins.

Aquesta passera del Parc de Vallbona s’ha construït al llarg d’aquest any 2016, amb un cost d’uns 200.000 euros pel que fa a la pròpia estructura i uns 50.000 euros corresponents a l’arranjament del seu talús inferior. Amb terra de fusta, baranes que combinen fusta i metall i una llargada de 80 metres, s’aixeca uns 12 metres per sobre del carrer Pare Vilaseca i, per tant, no només permet l’enllaç directe per als vianants entre el carrer Comarca i el parc, sinó que suposa, com ha destacat aquest dissabte Marc Castells, un “nou mirador privilegiat sobre la ciutat, que ens permet descobrir una nova perspectiva diàfana sobre la part sud-oest de la ciutat, el sud de la Conca d’Òdena i La Tossa de Montbui”. L’arranjament del talús inferior, a més, ha de permetre eliminar les baixades d’aigües i terres que, en episodis de tempesta, acostumen a afectar el carrer Pare Vilaseca.

Pel que fa al desplegament de l’Anella Verda, actualment s’ha completat l’anella sud, la denominada Fluvial, que transcorre a tocar del riu Anoia i pel Passeig Verdaguer, mentre es continuen duent a terme accions per acabar enllestint a mig termini les altres dues. La nova passera de Vallbona formarà part de l’Anella Central, que ha de permetre recórrer, també amb un traçat circular, el Passeig Verdaguer i l’Avinguda Catalunya. De fet, en aquest recorregut, els darrers anys s’hi han executat altres accions, com l’enllaç segur per als vianants entre l’Escola Dolors Martí i l’Hospital d’Igualada. En la tercera anella circular, la de les Guixeres, també s’hi han fet accions, com ara el vial lateral a la carretera de Les Maioles, i a dia d’avui, altres trams es troben en fase de projecte.

vallbona_04 vallbona_03 vallbona_01

4 COMENTARIS

 1. Al·lucinant les maneres que busquen de justificar coses com a mínim dubtoses…
  D’entrada, unes obres que han durat més del doble del previst (havien d’estar enllestides per l’estiu).
  I veig que el pressupost inicial gairebé s’ha doblat:
  Dels 136.000 euros inicials previstos a 250.000!!
  Una obra que connecta el c/Comarca amb el parc Vallbona, cosa que ja es podia fent pel c/Bruc, només UN carrer més amunt. On és la millora en connectivitat? Que els vianants no podien passar abans pel c/Bruc? Jo crec que sí, de fet, hi passaven i hi continuen pasant…
  I per justificar-ho, diu l’alcalde que «no només permet l’enllaç directe per als vianants entre el carrer Comarca i el parc, sinó que suposa, com ha destacat aquest dissabte Marc Castells, un «nou mirador privilegiat sobre la ciutat, que ens permet descobrir una nova perspectiva diàfana sobre la part sud-oest de la ciutat, el sud de la Conca d’Òdena i La Tossa de Montbui».
  Culleres!!! aquestes vistes es tenen des del parc Vallbona! no calia gastar-se 200.000 per fer un mirador! per veure exactament el mateix que ja es podia veure abans des de qualsevol punt del parc…
  Realment inexplicable, jo no arribo a entendre aquesta manera de gestionar els diners públics 🙁

 2. Amb sembla que la critica del contribuent igualadi es solsament per contradì l’obra i que poc i devia anar per aquell raco, que era tot un perill per els aiguats i uns dels pocs recons tan lletxos que hi habia a Igualada i are amb aquesta pasera tapa tot aquet barranc, jo hi pasaba moltes vegades i sempra hi veia un greu perill.Igualada amb els meus impostos estic content que es millori la nostre ciutat

 3. Josep, si el problema era el barranc, es podia haver fer la despesa de 50.000 euros per arranjar el talús. Aquesta obra sí que era necessària, d’acord. Però els 200.000 euros de la passarel·la?? I sí que passo per la zona, de fet en sóc veí. T’has parat a pensar en els pisos que estan just a sota de la passarel·la? Els hi han ficat un «mirador» de cara a les seves finestres!!
  Si el racó era lleig, es podia acondicionar amb vegetació, sense necessitat de passarel·la, que, per cert, ja veurem si aquells pilars aguanten el seu lloc quan hi hagi uns bons aiguats, tu que tant veus el perill… No sé si vas llegir la notícia publicada en aquest mateix diari:
  «Començant al mirador de l’ascensor del Parc de Vallbona, es va fer una primera parada a la passarel·la que enllaça el carrer Comarca amb el parc. Una infraestructura que, en opinió de l’assemblea ciutadana, no suposa una millora a la zona. Fins ara la connexió amb el parc es feia a un carrer que està a menys de 50 metres, i presumiblement tindrà un alt cost de manteniment, ja que està construïda principalment amb fusta. A més, LA INSTAL·LACIÓ ROMAN TANCADA DES DE L’ESTIU PER PROBLEMES ESTRUCTURALS.»
  http://infoanoia.cat/decidim-igualada-acusa-govern-deixadesa-anella-verda/

FER UN COMENTARI

*