Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada justifica el sobrecost de la passera del Parc de Vallbona

L’Ajuntament d’Igualada justifica el sobrecost de la passera del Parc de Vallbona

COMPARTIR

L’Ajuntament d’Igualada va obrir al públic, dissabte passat, una passera que connecta el carrer Comarca amb el Parc de Vallbona de la ciutat. La infraestructura, plantejada com un tram dels circuits per vianants i ciclistes que s’estan desplegant a Igualada, permet salvar el desnivell entre el parc i el barri de Set Camins de la capital de l’Anoia.

Entre els veïns, però, ha aparegut cert neguit pel desviament del cost en relació al pressupost inicial i pel reforç amb formigó dels pilars de la passera.

L’actuació es va adjudicar el passat mes d’abril a l’empresa Constructora de Calaf S.A.U. amb un pressupost de 136.000 euros, però ha acabat costant 250.000. El regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont, explica que el gruix de l’obra del que estricament és la passera ha costat finalment 154.000 euros, als quals es van afegir uns 36.000 euros més per arranjar el talús i que hi ha a la mateixa zona per on passa la nova estructura. A la mateixa actuació hi havia inclosa una nova canalització per a un desguàs d’aigües pluvials que desembocava en aquest punt.

El motiu, segons Pont, és que “quan es van fer els fonaments per als pilars, treballàvem en un entorn que portava problemes, el mur de contenció no estava acabat i quan plovia l’aigua i el fang queia i envaïa el carrer”. El regidor hi afegeix que “havíem de consolidar la zona i fer-ho ben fet perquè la passera no agreugés la situació”.

L’arranjament del talús i el reforç dels pilars amb formigó ha estat la solució als problemes que podria causar els moviments de terres en el nou pont.

En les obres finalment també s’han invertit uns 14.000 euros en senyalització i diferents tancaments de la zona. El regidor explica que s’ha fet un tancament de fusta per protegir un habitatge que havia quedat molt propera a la passera, “amb un problema d’accessibilitat i intimitat, reconeix Pont.

Un problema similar té un àtic d’un edifici del carrer inferior que, ara, queda per sota del nivell de la passera. Jordi Pont ha avançat que es faran càrrec del tancament de la terrassa d’aquest pis per tal que els seus inquilins recuperin la intimitat perduda amb la passera. El regidor apunta que han optat per aquesta solució, perquè tapant la passera hagués perdut la seva condició de mirador.

Una darrera actuació, valorada en 10.000 euros, ha consistit en refer una vorera d’asfalt vermell en el tram final de la passera, ja al Parc de Vallbona. El regidor explica que l’anterior estava molt malmesa.

Finalment, Jordi Pont xifra en uns 25.000 euros les despeses en honoraris tècnics.

La passera té una llargada de 80 metres i s’aixeca uns 12 metres sobre el carrer Pare Vilaseca.

FER UN COMENTARI

*