Inici Societat L’Ajuntament d’Igualada anuncia congelació d’impostos per l’any vinent

L’Ajuntament d’Igualada anuncia congelació d’impostos per l’any vinent

COMPARTIR

Els ajuntaments de la comarca de l’Anoia comencen a perfilar els seus comptes per l’any vinent. A Igualada, l’alcalde Marc Castells ha anunciat que l’Ajuntament ha decidit fer una “congelació total” de les ordenances fiscals, les taxes i els preus públics municipals. “Per tant –ha aclarit el batlle- els impostos que els ciutadans han pagat aquest any seran exactament els que pagaran l’any 2021”. Les ordenances fiscals han de ser aprovades la setmana vinent pel ple municipal. Castells ha afegit que ara s’iniciaran les converses entre els grups municipals per a la confecció del pressupost municipal per a l’any que ve.

També en relació amb la situació econòmica, la tinenta d’alcalde Carlota Carner ha explicat que quan la pandèmia estava en el seu punt més àlgid a Igualada, l’Ajuntament va prendre mesures de xoc i urgents en l’àmbit tributari, que van suposar una disminució d’ingressos d’1,5 milions d’euros. A més, a causa de la situació sanitària, aquest any l’Ajuntament ha hagut d’afrontar despeses que no estaven pressupostades i que, fins ara, es quantifiquen en 600.000 euros, que s’han destinat a temes com tasques de neteja i desinfecció, adquisició d’equips de protecció o adaptació d’espais i activitats. Carner també ha explicat que “ha calgut reforçar els serveis socials, que són els que estan a primera línia donant suport i atenció a les famílies i col·lectius més vulnerables”, i ha citat com a exemples la contractació d’assistents socials, el reforç del servei d’àpats a domicili i del SAD o les targetes moneder.

5 COMENTARIS

  1. Maria: Has fet molt be d’adjuntar aquest article del Vilanoví Jaume Reixach. El que succeeix es que no servirà per res. Es exactament igual que la independència de Catalunya, Espanya no deixarà mai que Catalunya s’independitzi, doncs gracies als impostos que paguem els catalans, els polítics espanyols cobren també quantitats vergonyoses.

  2. Una part d’aquets 600.000 euros van servir per pagar la reforma del pavelló de les Comes per convertir-lo amb Hospital de campanya, que mai hi va haver un sol malalt ingressat. També es van llençar milers d’euros amb un camió que voltava per tot Igualada amb un altaveu avisant a la gent que no sortís de casa, pro fen-t’ho un fotimer de dies.

    • Y que es mejor, pagarle el sueldo a los politicuchos que solo quieren la independencia, para poder quedarse con todos nuestros impuestos y asi cobrar mas?
      No te creas que la independencua va a servir para que los ciudadanos catalanes vivamos mejor… lo primero que harian, seria “contratar” mas politicos, aduciendo que es necesario para una mejor gestion del pais. Lo cual llevaria a un mayor gasto y a una subida de impuestos y a un mayor numero de manos, dispuestas a mangonear las arcas publicas catalanas.

      • Sense cap mena de dubte, amb aquesta banda de mediocres aquest territori el convertirien en un desert. Ja ho vàrem veure el 2017, quatre mil empreses deslocalitzant-se i les dues úniques entitats financeres tocant el dos, i el panxacontent que en aquell moment era conseller d’economia estava de braços plegats. La Moleskine d’aquell reprimit ja contemplava la confiscació de patrimonis per alimentar el monstre de burocràcia clientelar.

FER UN COMENTARI

*