Inici Societat La farigola, protagonista del proper mercat de les espècies d’Argençola

La farigola, protagonista del proper mercat de les espècies d’Argençola

COMPARTIR

Engega la 8a edició del Mercat de les espècies d’Argençola que se celebra el segon dissabte del mes de juny. La Farigola serà l’espècie escollida per centrar-nos i aprofundir en la saviesa tradicional i el seu coneixement local. Una herba tan coneguda, però alhora, desconeguts molts dels seus usos i aplicacions.

Durant el matí del dissabte 9 de juny gaudirem d’una colla d’activitats relacionades amb el reconeixement de plantes silvestres dels camins i xerrades teòriques sobre usos i aplicacions medicinals i alimentaries de la farigola en la Jornada Tècnica «Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors» que s’organitza amb el PATT (Ruralcat).

Comptarem amb dues exposicions, una dedicada a la Farigola, el seu paper en la gastronomia i en la salut: «Què em portaràs Timó?, deia l’àvia». I una altra d’Aquarel·les de plantes de la Camil·la Pérez Salvà.

Es realitzaran 2 Tast de productes a base Farigola, a escollir entre les 11 i les 13 h a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant.

Una Activitat per a Nens en dos moments del dia, al matí i a la tarda, permetrà transmetre un coneixement als menuts amb «Vols fer un Bany de Farigola?» combinat amb la presentació del conte Tupinamburga, la remeiera amb unes il·lustracions exquisides d’Antònia Bonell a càrrec de l’autora del conte, Roser Serra.

Aquest any el Dinar «MENÚ DEL MERCAT» elaborat per Gastronomia Salvatge consistirà en Bulgur amb verdures i herbes, aromatitzat amb farigola d’Argençola, una llesca de pa amb farigola i de postres Trufes de Farigola.

A primera hora de la tarda es Presentaran 5 llibres relacionats amb els usos i les aplicacions de les plantes: Etnobotànica de les terres gironines i Els colors de la ratafia d’Anna Selga. Milfulles, la revista digital d’Etnobotànica de Flora Catalana. La gastronomia dels camins, Ed. Sidillà, de Pilar Herrera. COSECHAS Relatos de mucha gente pequeña, de Gustavo Duch. La Ciutat Comestible, de Pilar Sampietro.

I arribaran els tallers pràctics a les 5 de la tarda en l’espai L’alquímia de les espècies. Diferents elaboradors explicaran com s’ha de fer un remei o aliment a base de farigola. Blanca Vela Giral de Menjar a Cala Blanca: Galetes de llimona i farigola. Imma Martinez Muntadas de cal Felix: Licor de farigola. Maite Forn Canela i Toni Castillo d’ECOPLANTER: Infusió de farigola. Maria Soler de l’Art de la Conserva: Gelea de Farigola. Jaume Teixé del Forn de Jorba: Trufes de farigola. Àvia Elisa de Cal Sebastià: Sopa de Farigola. Astrid van Ginkel de Fitomon: Sorbet de Farigola, Sal i Oli de farigola.

Com sempre, parades de qualitat materialitzen el Mercat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*