Inici Destacats ERC Anoia exigeix al Consell Comarcal que convoqui el Consell d’Alcaldes i...

ERC Anoia exigeix al Consell Comarcal que convoqui el Consell d’Alcaldes i els plens per donar veu als municipis i a la comarca

COMPARTIR

Esquerra Republicana de l’Anoia exigeix que el Consell Comarcal convoqui el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca, un òrgan que integra a tots els municipis del territori per tal “d’afrontar entre tots, de manera coordinada, i donant veu a tots els municipis en aquest moment d’extrema complexitat”. Els republicans expliquen que “a moltes comarques s’ha convocat aquest consell d’alcaldes i alcaldesses precisament amb la voluntat d’escoltar a tothom i treballar conjuntament els reptes que venen arran de la pandèmia del coronavirus” i citen els exemples “del Bages, d’Osona, del Lluçanès, del Vallès Oriental, del Berguedà, del Gironès o del Pla d’Urgell”.

Des d’Esquerra asseguren que “aquesta crisi no s’ha resolt, ans al contrari. Caldrà molta coordinació entre municipis en el marc comarcal per prendre mesures que garanteixin un desconfinament sense risc de rebrots, així com també per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques del territori” i recalquen que “el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses és, precisament, la millor eina per fer-ho, no entenem per què se’n prescindeix en lloc d’impulsar-ho com estan fent a la resta del país”.

Paral·lelament els republicans també expliquen que “des de fa tres mesos que el govern del Consell Comarcal no ha convocat cap ple ni cap comissió informativa” i asseguren que “hi ha els mecanismes telemàtics suficients i més que evidents per poder reactivar l’activitat del Consell. Som conscients que al principi aquesta pandèmia va estressar les institucions, però ja han passat moltes setmanes i cal recuperar l’activitat del Consell com ja han fet la majoria dels ajuntaments. Ara és l’hora de treballar en conjunt, cooperant, i no cadascú pel seu compte ignorant als alcaldes i alcaldesses de la comarca”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*