Inici Destacats ERC Igualada demana a Marc Castells i Jordi Cuadras que ‘deixin de...

ERC Igualada demana a Marc Castells i Jordi Cuadras que ‘deixin de fer teatre’ perquè ‘pactaran els pressupostos apujant l’IBI i els impostos’

COMPARTIR

Esquerra Republicana d’Igualada demana a l’alcalde Marc Castells (Junts per Igualada) i a Jordi Cuadras (PSC) que “deixin de fer teatre” perquè “pactaran els pressupostos apujant l’IBI i els impostos als igualadins i igualadines”. Els republicans expliquen que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i la desena ciutat amb els impostos més cars de tot l’estat espanyol”, un fet que consideren “inacceptable i que fa anys que denunciem”. Des d’Esquerra apunten que “ara l’alcalde i Jordi Cuadras faran el teatre de cada any, com porten fent els darrers 4 anys, però que com sempre el PSC aprovarà els pressupostos del govern municipal. Això és un fet i això és que passarà, apujant l’IBI i els impostos als igualadins i als igualadines”.

«Mala gestió econòmica per part del govern municipal»

Des d’ERC apunten que “els càrrecs de confiança i sous, pactats entre Marc Castells i Jordi Cuadras després de les eleccions, han augmentat molt. Entre ells, la nova figura de cap de l’oposició feta a mida i que compta amb una retribució de 43.000€ sense cap competència de govern ni gestió. I ara decidiran apujar els impostos als igualadins, que ja tenen la pressió fiscal més alta de Catalunya”.

Els republicans també apunten que “hi ha una mala gestió econòmica per part del govern municipal i que per això augmenten els impostos. Primer de tot, una operació ruïnosa pactada entre el govern municipal i el PSC per la construcció de 12 pisos per un valor de 3’5 milions d’euros, una xifra que cap promotor privat faria”. També apunten que “l’alcalde Marc Castells durant l’any abans de les eleccions va gastar molts diners amb inauguracions i festes, un fet que ha incrementat molt la despesa de l’ajuntament”. Alhora, des d’ERC expliquen que “la inflació i la guerra d’Ucraïna són excuses de mal pagador ja que a les altres ciutats també els afecta però Igualada és la ciutat amb els impostos més cars de Catalunya”, i es pregunten “com pot ser que a les altres ciutats es paguin molts menys impostos i aquí siguem els que en paguem més? Alguna cosa està fent malament el govern”.

Finalment des d’Esquerra expliquen que “en els darrers anys el govern municipal ha augmentat el deute de l’ajuntament i això fa que es paguin més interessos per préstecs i crèdits”. També consideren “incoherent” que el govern municipal digui que ha d’eixugar el deute “que va heretar del govern del PSC” i que ho faci pactant amb el PSC, “que és qui representa que va generar aquest deute segons el govern”.

Per Esquerra, tot plegat es deu «a un teatre ja pactat, com cada any, entre Castells i Cuadras per acabar pactant i repartint-se el poder”.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Tens tota la raó, els sous dels polítics son escandalosament alts i els igualadins rucs de nosaltres, no ens queixem. També sobren mols funcionaris i operaris de les brigades municipals. Si els fessin pencar farien la feina que els pertoca sense tanta gent, pro l’ajuntament de Igualada es incapaç de fer rendir als treballadors.

  2. Tens raó, s’hauria de fer més pressió als treballadors que no penquen prou. Però si no canvia la llei i no està prevista la figura de l’acomiadament del treballador públic al cost que sigui, malament anem

FER UN COMENTARI

*