Inici Música Els U-tòpics es retroben al Teatre de l’Aurora

Els U-tòpics es retroben al Teatre de l’Aurora

COMPARTIR

[Img #7442]El grup musical U-tòpics presentaran el seu darrer espectacle Els U-tòpics van a Obreda, aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora. La mítica banda de rock igualadina s’han retrobat, gairebé després de vint anys de silenci, per dur a l’escenari el fruit d’un nou treball, de noves inquietuds i de noves línies de recerca artística. En l’inici d’aquesta nova etapa creativa, els U-tòpics posen música als poemes d’Obreda, de Perejaume en un espectacle multidisciplinar, una proposta en què diverses expressions artístiques es trobaran a l’escenari de l’Aurora. A la música dels U-tòpics –que serà la protagonista de l’espectacle- s’hi sumen projeccions de vídeoart i dansa.

En aquest espectacle els U-tòpics fan un viatge artístic a Obreda, l’obra de l’artista i poeta Perejaume. En aquest llibre de poemes, Perejaume evoca la terra, allò orgànic, la natura, el territori, els boscos, les sortides i postes de sol… amb imatges commovedores. Tal i com ens expliquen els components d’U-tòpics, “en certa manera, començàvem de nou i volíem tastar textos d’altres autors. Ens vam endinsar en el llibre Obreda, de Perejaume, perquè ens donava un element que ens feia vibrar: la terra, i la vam fer servir com excusa per fer dotze cançons en què una dona es va despullant per a confessar i exposar al públic reflexions sobre coses que afectaven la seva vida. Cada poema de Perejaume fila un discurs sobre el que tots portem a dins: les pors, els judicis, l’enyorança, l’amor, els dubtes. La terra d’Obreda és alhora el propi cos i la pròpia ment, el propi territori de la nostra ment”.

[Img #7443]A través de la música, la paraula, les imatges i el moviment del cos, els U-tòpics conviden a l’espectador a viatjar amb ells fins a Obreda, tot fent un homenatge artístic a la natura. Ens aquest sentit, els U-tòpics assenyalen que “volem expressar una visió que faci interaccionar diferents llenguatges, per plasmar quelcom des de diferents perspectives, sensacions, etc. L’espectacle, funciona com un “cant coral”, com un retrat de la natura amb diferents elements, com: imatges filmades, cossos, música… Ens agradaria pensar i sentir que l’espectacle és un còctel transformador lligat amb una cinta de regal vermella (aquesta imatge evoca a Frida Kalho). Quelcom intens per ser viscut. L’espectacle vol ser una mena de mirall de tot nosaltres com a persones, terraquis, humans que riuen, pensen, estimen, ploren…en definitiva: viuen”.

Els U-tòpics van néixer a Igualada a mitjan anys vuitanta i, poc després, van irrompre al panorama musical del país, que vivia l’esclat de l’anomenat rock català amb grups com els Pets, Sopa de Cabra, Sau o Sangtraït, amb dos discos, U-tòpics (DiscMedi, 1990) i El cop que vingui (DiscMedi, 1992). Amb les guitarres i veu agressives i unes lletres colpidores i contundents, se situaven, al marge d’etiquetes, a la banda dels grups de culte maleïts. Gairebé vint anys després de la seva dissolució, els U-tòpics van retrobar-se a final del 2011, obrint una nova etapa en la seva experiència artística i creadora. Tal i com ells ens expliquen “amb els anys, anem canviat de gustos, d’interessos, de motivacions, però la necessitat d’alimentar-nos d’art és la mateixa. Els U-tòpics han nascut de nou i una de les nostres línies d’exploració ha estat Obreda. A l’Aurora acaba el nostre viatge a aquest país aliè i desconegut d’en Perejaume, que hem anat conquerint com a propi amb l’any i escaig que ja portem de viatge. Obreda, segurament desapareixerà el proper diumenge 26 de maig, per quedar registrat en una mapa disc. Així tancarem el cercle llargament obert de la creació d’aquest viatge. Obreda sortirà per tornar a dormir en el lloc que li correspon: el llibre de poemes del Perejaume a la biblioteca del nostre cor”.

Tal i com explica Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, “ens fa molta il·lusió programar els U-tòpics a l’Aurora, en primer lloc perquè ens agrada que actuïn en aquest escenari –en som fans declarats- ja que quan vam obrir les portes del teatre el grup ja havia iniciat un llarg parèntesi i, en segon lloc, perquè enregistraran un disc en directe a casa nostra”.

Els U-tòpics són Maria Santfores Salla (veu), Albert Torras (bateria), David Berenguer (guitarra rítmica), Gès Burgès (guitarra solista) i Albert Puig (baix elèctric). Els acompanyen en aquest viatge Àlex López (vídeoart) i David Batalla (producció de so), així com diversos ballarins i ballarines.

Funcions

Les representacions d’ Els U-tòpics van a Obreda es faran el divendres 24 a les 22 h. i el diumenge 26 de maig a les 19 h. Les entrades (15 € i 11’5 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir de manera anticipada per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 exclusivament els dimecres i els dijous de 18 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.

Activitat paral·lela: Trobada amb els U-tòpics en finalitzar la funció de divendres

Divendres 24 de maig, en finalitzar la funció d’Els U-tòpics van a Obreda, tots els espectadors que ho desitgin podran intercanviar les seves opinions i formular les preguntes en una tertúlia que mantindrem amb els components del grup.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*