Inici Destacats El Parc Agrari de la Conca d’Òdena mostra els seus productes a...

El Parc Agrari de la Conca d’Òdena mostra els seus productes a Igualada

COMPARTIR

Tot i l’amenaça de pluja, el temps finalment va respectar dissabte la celebració de la 6a Mostra de Productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, i la Plaça de Cal Font d’Igualada es va omplir de bullici gràcies a centenars de persones d’arreu de la comarca que van participar a la fira comprant i degustant els productes elaborats per una quinzena de productors de la Conca d’Òdena. Copes de vi, cervesa, plantes silvestres, pastissos, hamburgueses, truita de patates i oli d’oliva són alguns exemples dels productes que es van poder degustar. La plaça de Cal Font va gaudir d’un ambient festiu des que va arrencar la fira a les sis de la tarda i fins al vespre, i les taules es van omplir de famílies i colles disposades a passar una bona vetllada sopant i gaudint dels concerts en directe.

Durant la jornada els assistents també van poder participar de diverses activitats familiars gratuïtes com ara una gimcana a càrrec d’Escape Farm Anoia, un taller d’elaboració de mató a càrrec de l’Associació Aliment Humà, un taller de planter a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant, un taller de xapes a càrrec de la Caseta de Fillol. A més a més, es van poder degustar tapes elaborades pels restaurants El Cafè de Jorba, el Bitok, el Kubb de Sesoliveres i la Vinya de Copons, totes elles preparades a partir de producte local. Més tard, i per a concloure la cita es va poder gaudir dels concerts de Jazz i bossa nova de Nadia & Biel i el concert de Titu Martí.

En aquesta edició la Mostra ha presentat l’exposició “D’on ve el que mengem?” dissenyada pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia. L’exposició té com a objectiu principal sensibilitzar sobre la importància de conèixer i consumir aliments de temporada i proximitat, així com donar suport a iniciatives sostenibles i locals, com les liderades pels productors del Parc Agrari de la Conca d’Òdena. Al llarg de l’exposició es presenten dades impactants, com ara que a Catalunya es desaprofiten aproximadament 35 kg d’aliments per persona a l’any, que els aliments recorren una mitjana de gairebé 4.000 km per arribar a les nostres taules, o que a Europa es fan servir més de 8 milions de tones de plàstic cada any per envasar aliments, unes xifres que posen en relleu els desafiaments del sistema alimentari actual. L’exposició D’on ve el que mengem?” serà itinerant i es podrà instal·lar en tots aquells municipis associats al Parc Agrari Conca d’Òdena que ho desitgin.

La Mostra de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena és una mostra itinerant que se celebra dos cops l’any, i cada edició té lloc en un municipi diferent del Parc Agrari. L’esdeveniment és impulsat pel Parc Agrari de la Conca d’Òdena i l’Associació de Productors de la Conca d’Òdena, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Productes de la Terra i, en aquesta edició, l’Ajuntament d’Igualada.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*