Inici Destacats Diumenge, segon concert del Festival d’Orgue de Capellades

Diumenge, segon concert del Festival d’Orgue de Capellades

COMPARTIR

Aquest diumenge 19 de novembre a dos quarts d’una del migdia començarà a l’església de Santa Maria el segon concert del Festival d’Orgue de Capellades.

“Cornucòpia, música per a gralla i orgue” tindrà com a protagonistes a Jonatan Carbó a l’orgue i Jordi Mestres a la gralla.
Tal i com es detalla en el programa de mà, “Cornucòpia és el primer treball discogràfic de música per a gralla i orgue, una combinació insòlita que us sorprendrà, més enllà de la potència sonora, en fer-nos descobrir una gran versatilitat i riquesa de matisos. La unió d’aquests dos instruments parteix de la voluntat d’explorar, amb imaginació, ambició i rigor, nous camins per a aquesta formació amb l’objectiu de consolidar un repertori propi. Cornucòpia s’inspira en les arrels i la tradició de cada instrument: la gralla, protagonista de la música festiva i de carrer, beu de la tradició popular i al costat de l’orgue accepta un nou repte tècnic i interpretatiu. L’orgue, lligat a la tradició culta i litúrgica, esperonat per la gralla, mostra la seva vessant més popular, tal com havia fet en les llibertats d’orgue”.

També cal destacar que el programa incorpora la peça Cornucòpia, obra del compositor capelladí Àlex Cassanyes, que dóna nom al concert.

Aquest és el segon concert del Festival d’Orgue 2017, que ha començat amb la Coral Cantiga i el Gents Madrigaalkoor, de Flandes, acompanyats per l’organista Peter Thomas.

El concert Polifonia sacra de Flandes i Catalunya va fusionar el repertori flamenc i català, amb peces de Casals, Mompou, Callaerts o Jongen, entre d’altres. Es tractava, doncs, d’una proposta única, atesa la dificultat de fer coincidir dues formacions d’altíssim nivell i així ho va reconèixer el públic assistent amb llargues ovacions i comentaris elogiosos al final.

Els propers concerts seran els diumenges 3 i 17 de desembre a les 6 de la tarda. Els programes es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Capellades.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*