Inici Societat Un detingut per cultivar 240 plantes de marihuana a Masquefa

Un detingut per cultivar 240 plantes de marihuana a Masquefa

COMPARTIR

El passat 28 de maig, la Policia Local de Masquefa va procedir a la detenció d’una persona a la urbanització d’El Maset acusada d’un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluït elèctric.

La detenció es va dur a terme en un habitatge situat al carrer Ripollès d’aquesta urbanització on la Policia Local i el cos de Mossos d’Esquadra d’Igualada van decomissar 240 plantes de marihuana i divers material utilitzat pel cultiu; entre ell, làmpades i transformadors. En aquest sentit, hi havia una segona estança preparada per al cultiu d’un miler de plantes més.

L’origen de la investigació era una sèrie de caigudes en la tensió elèctrica al municipi, que des del mes de gener van generar les queixes dels veïns i van posar sota sospita la defraudació d’electricitat per part d’un habitatge. Segons han explicat els Mossos d’esquadra, prova de la magnitud del frau elèctric és que la intensitat del corrent elèctric a la casa era de 137 ampers, quan en un habitatge normal està al voltant dels 6 ampers.

L’actuació va ser el resultat de setmanes de treball d’ambdós cossos policials, que al llarg dels darrers mesos havien realitzat diverses tasques de vigilància en aquest habitatge amb l’objectiu d’avaluar el cas i actuar en el moment oportú. Amb tot, la detenció es va haver d’avançar sobre els terminis previstos després que una patrulla de la Policia Local detectés que s’estaven extraient de l’habitatge bosses de compost i restes de plantes de marihuana mitjançant una furgoneta que, posteriorment, va ser interceptada. Conseqüentment, l’habitatge va quedar custodiat fins el dia 28 de maig, quan ja es va procedir a l’entrada i detenció d’una persona.

FER UN COMENTARI

*