Inici Societat La Conca d’Òdena ja té protocol davant les violències sexuals en espais...

La Conca d’Òdena ja té protocol davant les violències sexuals en espais festius

COMPARTIR

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), ha aprovat en data 3 d’octubre i per Junta General, el nou Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais de festa. Les Àrees d’Igualtat dels municipis de la MICOD (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, La Pobla de Claramunt i Òdena) celebren haver sumat esforços per a fer front a una problemàtica que ja fa molts anys que existeix, però que fins ara no ha vist posar fil a l’agulla per a revertir-la. Aquest Protocol és un recurs per a professionals i per a la ciutadania, per a donar resposta a situacions molt arrelades a la nostra societat i cultura com són les violències sexuals i els masclismes. Els contextos de festa en són moltes vegades facilitadors i és per això que cal prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que s’hi donen i fer-hi front, com a institució, entitats, serveis i societat.

El projecte, que es va iniciar ara fa un any amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha estat participat per diferents serveis implicats en la prevenció, detecció, atenció i recuperació de les violències masclistes i també per la ciutadania en general. Liderat per l’Àrea d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat i l’Observatori Noct@mbules, s’ha treballat de forma transversal des de diferent departaments dels ajuntaments de la MICOD, principalment els àmbits de Cultura, Joventut, Igualtat i Salut, ha través d’un Grup Motor. S’ha reunit també, en tres ocasions, una Comissió Participativa que és qui ha desenvolupat tot un seguit de propostes per a donar forma i contingut al Protocol, i també per a desenvolupar una guia de recomanacions a engegar i amb l’objectiu de donar resposta a les problemàtiques detectades.

El projecte s’implementarà el proper any 2019 durant les festes majors dels municipis de la MICOD, i estarà en constant revisió a través de comissions de seguiment, per tal d’adaptar-se a noves necessitats i situacions que puguin sorgir.

FER UN COMENTARI

*