Inici Societat La Conca d’Òdena commemora el dia de l’Orgull LGTBI

La Conca d’Òdena commemora el dia de l’Orgull LGTBI

COMPARTIR

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena presenta l’agenda d’actes pel 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. L’agenda comprèn una desena d’activitats sota el lema “transforma la mirada” que tindran lloc des d’ara i fins a mitjans del mes de juliol.

Els actes tenen com a objectiu commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat de gènere. Destaquen els tallers de conscienciació sobre el col·lectiu LGTBI a La Pobla de Claramunt; un teatre-fòrum a Jorba; una penjada de paraigües amb els colors de la bandera a Vilanova del Camí; una activitat de deconstrucció i performació de gènere a Castellolí, i l’exposició: Reapropiant-nos de les nostres vides a Igualada. A més, es farà una penjada de la bandera LGTBI als balcons dels ajuntaments i en espais visibles de la Mancomunitat i s’instal·larà una taula amb bibliografia temàtica LGTBI a les biblioteques de la Conca d’Òdena. Des de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena s’anima a tota la ciutadania a participar del programa d’activitats.

L’Agenda d’actes del 28J, coordinada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena, rep el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. L’agenda s’ha elaborat en col·laboració amb el Cau Jove de La Pobla de Claramunt, l’Escola Maria Borés, l’Espai Jove Can Muscons, les biblioteques d’Igualada, Montbui, Vilanova del Camí, Òdena i La Pobla de Claramunt i Sanitat i salut pública d’Igualada i les àrees d’igualtat de gènere dels ajuntaments. Ja es pot consultar a la web www.micod.cat.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat de gènere.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*