Inici Destacats El compositor capelladí Àlex Cassanyes publica el seu primer disc

El compositor capelladí Àlex Cassanyes publica el seu primer disc

COMPARTIR

Aquesta setmana ha sortit a la venda el primer disc del compositor de Big Band capelladí Àlex Cassanyes. Enregistrat a l’Auditori municipal de Vilafranca del Penedès, The Garden of Eden — nom d’aquest primer treball discogràfic— recull sis obres del mateix compositor i director acompanyat per l’Àlex Cassanyes Big Band Project , una formació de músics penedesencs que dóna vida a l’obra de Cassanyes.

L’àlbum deixa constància de la feina feta entre els anys 2013 i 2016 a partir de les composicions d’Àlex Cassanyes on la música parteix de les experiències vitals i de les emocions, i també d’una forta influència de les diverses arts intentant retratar diferents moments i sensacions. La formació de Big Band esdevé vehicle perfecte per mostrar qualsevol ambient sonor, des d’un paisatge amb olor de calma fins a un bombardeig d’emocions viscerals.

The Garden of Eden és el títol del disc i a l’hora una de les 4 composicions originals incloses en el treball. Una suite en tres moviments influenciada per la literatura d’Ernest Hemingway que dona importància a una nota en concret (La, Fa i Sol), on cada una adopta l’eix principal de les melodies, harmonies i textures. El jardí anhelat adopta la metàfora d’aquell lloc paradisíac on el compositor es troba realitzant el que més li agrada a la vida: escriure música.

Un dimanche après-midi à l’Île de la Grande Jatte, basada en el quadre del pintor postimpressionista Georges Seurat, mostra la subtilesa de com es pot explicar una obra pictòrica i el seu procés de creació a partir de la música. Possiblement Vaekst i Drugstore siguin els temes més durs de sonoritat, i no de forma gratuïta: a Vaekst, una cèl·lula musical adquireix una malformació i va creixent mentre que Drugstore, esdevé un petit anhel de llibertat en contra de la societat plena de fatiga estressant que estem vivim actualment.

The Garden Of  Eden està editat pel segell català Temps Record, produït pel mateix Àlex Cassanyes, enregistrat i mesclat per Marc Palet amb la col·laboració de Dani Mayor i compta amb el batec dels 18 musics que integren l’Àlex Cassanyes Big Band Project, una formació tradicional de Big Band amb aires contemporanis que de la mà del seu director viu actualment nous aires rejovenidors que aporten noves textures estètiques al món de la música. Han deixat enrere l’era del post-swing tot centrant-se en l’elaboració de nou material atractiu que s’adeqüi a l’era actual.

Àlex Cassanyes i Sabater és licenciat per l’Esmuc, professor i director de les Big Band de l’Escola Municipal de Música Mª Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès. La seva obra ha estat reconeguda internacionalment amb el 1er Premi del Concurs Europeu per a joves compositors de Big Band de Copenhaguen l’any 2013, el 1er premi del 27è Concurs Internacional de composició per a Big Band i arranjament en el marc del Festival de Jazz de Barga, a la Toscana Italiana l’agost de 2014 i amb el primer premi del concurs de Composició i Arranjaments per a Big Band de la XXXV edició del Festival Internacional de Jazz de Granada, el novembre del mateix 2014.

El 2017 va participar a Florida (EUA) com a ponent al simposi de la ISJAC (International Society of Jazz Arrangers and Composers), on la seva música va ser comentada per la compositora de jazz americana Maria Schneider.

The Garden of Eden es pot adquirir a les plataformes digitals com iTunes i a la web de Temps Record. Trobareu més informació al web www.alexcassanyes.com.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*