Inici Societat El Col·lectiu Eixarcolant vol assolir enguany els 1.500 socis

El Col·lectiu Eixarcolant vol assolir enguany els 1.500 socis

COMPARTIR

El passat 24 de gener l’entitat Col·lectiu Eixarcolant, amb seu central a l’Anoia, va celebrar la seva assemblea general ordinària, de forma telemàtica i amb un sistema de votacions online, per tal de fer possible la participació dels socis i sòcies d’arreu del territori.

Es van aprovar per unanimitat les línies estratègiques que han de guiar el rumb de l’entitat en el període 2021 – 2023, el pressupost anual, i l’obertura de l’apartat de transparència a la pàgina web, com alguns dels aspectes més rellevants. També es van presentar les eines que han de permetre la implantació de l’entitat arreu del territori català i l’increment de la massa social fins als 1.500 socis i sòcies. Aquestes inclouen una àrea de la web exclusiva per a socis i sòcies, un programa propi d’activitats i formacions, i la creació de 19 nodes territorials arreu dels Països Catalans per tal d’incentivar la participació dels socis i sòcies d’arreu.

Jana Peters i Albert Castells, responsables de l’àrea de socis de l’entitat, afirmen que «volem que tothom conegui què és i què fa el Col·lectiu Eixarcolant, per fer evident que cal transformar el model agroalimentari i de desenvolupament socioeconòmic, i que les plantes silvestres comestibles i les varietats tradicionals no són més que una eina per aconseguir-ho».

L’assemblea va comptar amb la participació de més d’un centenar de socis i sòcies, aproximadament un terç del cens, i totes les propostes van ser aprovades per amplíssima majoria. La nova junta, formada per 17 persones, tindrà una clara representació femenina, amb ⅔ del total de membres. També es van renovar les diferents comissions de treball de les quals disposa l’entitat.

Marc Talavera, que repeteix com a president al capdavant de l’entitat apunta que «El Col·lectiu Eixarcolant fa un pas endavant molt important després d’aquesta assemblea, i com sempre encarem tots els reptes plantejats amb responsabilitat, rigor i humilitat, però també amb l’ambició i convenciment que aquest país necessita el canvi de model que plantegem. Per això farem tot el possible perquè esdevingui una realitat, i que a més a més sigui un canvi inclusiu que arribi a tothom i del qual tothom participi».

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*