Inici Societat Una cinquantena de veïns i treballadors de la brigada de Masquefa fabricaran...

Una cinquantena de veïns i treballadors de la brigada de Masquefa fabricaran 11.000 mascaretes

COMPARTIR

La crisi sanitària pel coronavirus està fent novament palesa la faceta més solidària i altruista de la ciutadania. A Masquefa, treballadors de la Brigada Municipal i un grup de voluntaris format per una cinquantena de veïns del municipi s’han organitzat per a fabricar unes 11.000 mascaretes casolanes que serveixin com a protecció bàsica contra el coronavirus per a totes aquelles persones que ho requereixin; principalment, gent gran i persones de col·lectius vulnerables.

Els materials necessaris per a poder confeccionar les mascaretes provenen de les donacions de diverses empreses locals i del territori, a qui l’Ajuntament de Masquefa agraeix la seva implicació. En aquest sentit, el consistori ha distribuït entre la Brigada Municipal i el grup de voluntaris aquests recursos materials; i un cop elaborades, l’Ajuntament distribuirà les 11.000 mascaretes -7.000 de les quals seran d’un sol ús; i 4.000, de tela- entre comerços de la vila que resten oberts durant l’estat d’alarma, treballadors municipals que realitzen tasques al carrer i aquells veïns que ho sol·licitin.

Elena Fernández, regidora de Salut Pública, explica que “accions com aquesta ens recorden que el suport de la població i el seu compromís són vitals i imprescindibles per a superar aquesta situació tan complicada i fer-ho com un poble encara més unit, ferm, preparat i cohesionat”; i avança que “aquesta i d’altres iniciatives solidàries complementen el treball diari i continuat que des de l’Ajuntament i des del serveis d’emergència duem a terme per a atendre i donar resposta a totes les necessitats dels veïns, especialment els dels col·lectius més vulnerables”.

Dos casos de coronavirus confirmats al municipi

La iniciativa arriba la setmana que el Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha traslladat a l’Ajuntament de Masquefa els resultats de les proves de laboratori dutes a terme al llarg d’aquesta setmana en veïns de Masquefa que presentaven simptomatologia de covid-19; i que confirmen l’existència dels dos primers casos positius de coronavirus en persones de la vila. En aquest sentit, ja s’han pres totes les mesures i protocols establerts, i els afectats es troben ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, fa una crida a mantenir la calma i la serenor i avança que “el fet que tinguem fins al moment dos casos confirmats pel laboratori no vol dir en cap cas que siguin els dos únics contagis que hi pugui haver a Masquefa”. Per tot plegat, el batlle masquefí recalca que “per aturar la propagació del virus és imprescindible quedar-se a casa, complir amb les restriccions de mobilitat i seguir totes les recomanacions que es traslladen des de l’Ajuntament i des dels organismes oficials”.

Finalment, es recorda a la població de Masquefa que per a qualsevol necessitat o notificació de casos que requereixin la intervenció municipal, es poden adreçar a l’Ajuntament de Masquefa trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a oav@masquefa.net. Des dels Serveis Socials i d’Emergències (Brigada Municipal, Policia Local -93 772 60 25- i Protecció Civil -67 006 07 18-) es duu a terme un seguiment continuat i s’atenen totes les necessitats dels veïns més vulnerables.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Aquestes mascaretes, anunciades a bombo i plateret, no serveixen, són un tros de paper de filtre amb un tall a cada cantó. A banda que són d’un sol ús, no tenen cap element elàstic pel qual no queden ajustades a la cara cosa que impedeix complir la seva funció i pel que la gent no les vol.
    Tal com va la cosa, desdenyar el que fan grups de veïnes, només per voler ser protagonista, és fer el ridícul.

FER UN COMENTARI

*