Inici Destacats El Carnestoltes arriba per segon cap de setmana a l’Anoia

El Carnestoltes arriba per segon cap de setmana a l’Anoia

COMPARTIR

Després d’un primer cap de setmana amb festes a Igualada, Piera o la Pobla de Claramunt, aquest cap de setmana arriba el torn de la resta de municipis en la festa més transgressora de l’any.

A Montbui, infantil i rua dissabte

El proper dissabte 17 de febrer tindrà lloc una nova edició del Carnestoltes, que a Montbui com és costum es celebrarà per partida doble. El Carnestoltes Infantil es farà a partir de les cinc de la tarda al Boulevard, davant l’Ajuntament. Una hora abans es farà la inscripció dels participants a títol individual i també a les diferents comparses. Entre les cinc i les sis de la tarda tindrà lloc un espectacle d’animació infantil amb el grup “Tres quarts de Quinze” i a partir de les sis de la tarda es farà el lliurament de premis. Només en el cas que la meteorologia fos adversa, aquesta festa infantil es traslladaria al poliesportiu Can Passanals.

El Carnestoltes d’adults manté el format tradicional. Entre les set i les vuit del vespre es faran les inscripcions i la concentració de les comparses que participaran a la rua, davant del supermercat “Mercadona”. A les vuit del vespre arribarà la comparsa amb el Rei Carnestoltes i començarà la rua, que travessarà el Passeig Espanya, la Carretera de Valls i el Boulevard, fins creuar el carrer del Pont i enfilar cap al pavelló de Can Passanals, on finalitzarà.

En acabar la rua al pavelló, començarà el Ball de Carnestoltes amenitzat per la música de DJ Zolood. Cal remarcar que hi haurà servei de bar amb entrepans calents i begudes a càrrec de l’Hoquei Club Montbui.

També a Can Passanals, a la recta final de la festa, el Rei Carnestoltes farà la lectura del tradicional pregó i, a continuació, es coneixeran els guardons d’aquesta edició.

A la categoria de comparses es lliurarà un primer premi de 400 euros i trofeu; un segon guardó de 300 euros i trofeu, un tercer premi de 200 euros i trofeu. La quarta i la cinquena comparsa classificada rebran 100 euros. També optaran a un premi de 100 euros la millor comparsa forània i la comparsa més crítica. La millor disfressa individual guanyarà un premi de 80 euros i trofeu.
Les bases del Carnestoltes d’adults marquen que les comparses estaran formades com a mínm per cinc persones. Si n’hi ha menys, s’optarà al premi individual. Per participar en el concurs, caldrà estar-hi inscrit.

Les inscripcions per al Carnestoltes d’Adults es poden fer a Mont-Àgora, de dilluns a divendres, entre les 17 i les 20 hores, o el mateix dia de la rua, en el punt de sortida, entre les 7 i les 8 de la tarda.

A Vilanova del Camí, Carnaval Infantil i rua

Aquest dissabte Vilanova del Camí també celebra el carnaval, començant per l’infantil que organitza cada any l’Associació Cultural Camp del Rei.

Per poder participar al concurs de disfresses s’hauran de fer les inscripcions a 2/4 de 4 de la tarda, a la Plaça de Can Papasseit, la desfilada es farà una hora més tard, a 2/4 de 5. La cercavila sortirà de la Plaça de Can Papasseit i anirà cap a Cardenal Cisneros, Pare Claret, Montserrat, Tarragona, Santa Llúcia, Rotonda del Rovy, novament Montserrat, Verge de Núria i finalment la Plaça de Can Papasseit.

També dins la festa i per tal d’entretenir el públic mentre el Jurat fa les seves deliberacions, des de CIA Moltaxamba i amb l’ajuda d’Artístic, han organitzat unes coreografies per fer ballar petits i grans i fer més amena l’espera. A més, durant el concurs hi haurà berenar per a tots els participants.

Pel que fa als premis estaran repartits: en individuals hi haurà trofeu a les 3 millors disfresses i un val de compra de 50 € al primer classificat. Per a les petites comparses, també hi ha tres trofeus i un val de compra de 50€ a la millor comparsa. Entre les grans comparses hi haurà trofeu i dos premis de 125€ en vals de compra al comerç vilanoví. A més hi ha també el Premi Verd amb trofeu i val de compra de 50€ i el Premi Familiar a la millor comparsa integrada per tres generacions que també rebrà un val de 50€ a bescanviar en compra al Mercat de Sant Hilari.

Els premis es repartiran cap a dos quarts de vuit del vespre.

Pel que fa el carnaval d’adults, l’Ajuntament torna a comptar amb el suport del Consell Jove La Xispa i la Comissió de Festes per organitzar-lo. La rua començarà com és habitual cap a les 9 de la nit i farà el recorregut fins a Can Papasseit, on és previst que comenci el ball i la gresca cap a un quart d’11 amb Raggatunning (covers d’èxits actuals) i música DJ.

Es lliurarà un primer de 400 € a càrrec de l’Ajuntament de Vilanova; un segon, a càrrec d’Acústic Anoia de 200 €, i quatre tercers premis de 100 € cadascun, gràcies també al patrocini, en aquest cas de més empreses col·laboradores: Obras Algar, Zafiro Tours, Gràfiques Vilanova i Supermercados Sebastián (en aquests dos últims casos el premi serà en forma de val de compra pel mateix valor de 100 €). També hi haurà un premi a la comparsa més crítica, de 75 €; un premi a la comparsa petita, de 100 €, i un premi a la disfressa individual adulta, de 50 €. I per motivar el jovent, La Xispa en lliurarà un a la millor Comparsa Jove, valorat en 400 €, i un premi a la disfressa individual jove, de 50 €.

Les inscripcions es podran fer mitja hora abans de la sortida de la rua el mateix dia, a la cantonada de Santa Llúcia amb Cristófor Colom. La rua sortirà a les 9 de la nit.

Carnesoltes a Masquefa

A Masquefa, l’activitat començarà a les 18 h. amb la concentració de comparses i carrosses. La Rua de Carnaval d’aquest 2018 arrencarà a les 18:30 h. des de l’Avinguda de la Línia i transcorrerà pel carrer Sant Antoni fins a l’Ajuntament; carrer Major; carrer Sant Pere; carrer Crehueta; i carrer Santa Clara fins a La Fàbrica Rogelio Rojo. I Un cop allà, i a la finalització de la Rua, es donarà la benvinguda del Rei Carnestoltes i es durà a terme l’entrega de premis. L’Ajuntament de Masquefa també posa en valor la col·laboració del Casal de Joves i de Masquefa Comerç en l’organització de la festivitat.

Calaf celebra la Festa del Pellofa

El Carnaval de Calaf, que ja va recuperar al 2017 la denominació de la Festa del Pellofa, se celebrarà aquest cap de setmana. El divendres es donarà el tret de sortida de la festa amb el torneig de ‘duro’, ‘Posa-me-la-dura’, i com a novetat la Polseguera, entitat organitzadora dels actes de carnaval, ha organitzat “Animal Party”. La temàtica de la festa serà que tothom vingui disfressat d’animal. Per amenitzar la nit, comptaran amb Tropical Riots PD’S, PD Polseguera. Com a novetat l’envelat de carnaval comptarà amb un toro mecànic.

El matí del dissabte es durà a terme el concurs de botiges. La comissió de carnaval passarà pels establiments participants per veure l’ambientació i disfresses dels botiguers. Anirà acompanyada de la percussió dels Diables de l’Alta Segarra per tal d’amenitzar i fer ambient pels carrers del poble. Pel que fa al tradicional espectacle infantil de Carnaval, es realitzarà a les 11.30 hores al Casino de Calaf amb Jaume Ivars amb el seu número “Que comenci la festa”.

A les 16.30 hores s’iniciarà, des del Casal de Calaf, la Gran Rua del Pellofa amb el concurs de carrosses i comparses. El recorregut culminarà amb el pregó de les Reines Pellofa i l’entrega de premis, a l’envelat situat al pàrquing de l’antiga serradora. Les batukades Sambandreu i Ben Sonats acompanyaran la rua amb el seu ritme festiu.

A les 21.00 hores tindrà lloc la XII Mamada, el ja tradicional i multitudinari corre bars de carnaval, que començarà a la plaça dels Arbres. Recorrerà diversos bars d Calaf i s’acabarà amb un sopar popular a l’envelat. Seguidament, a les 00.00 hores, tindrà lloc el Gran Ball de disfresses que enguany comptarà amb concerts de Orquestra Tropical, La Sra. Tomasa i DJ Partisana. A les 3.30 de la matinada hi haurà l’entrega de premis a les millors disfresses participants en el ball.

Per inscriure’s al torneig de duro i/o al concurs de de carrosses i comparses cal enviar un correu a: lapolsdelaterra@gmail.com. En el cas de torneig el preu de la inscripció és de 10 euros.

Cap de setmana de Carnaval a Òdena

Aquest dissabte 17 de febrer i diumenge 18, Òdena viurà el carnaval a tot el municipi; primer ho farà al nucli antic el dissabte i diumenge serà el torn del Pla d’Òdena. El ball, les disfresses i les rues seran els elements principals.

Els veïns i veïnes es concentraran dissabte a les cinc de la tarda al Parc de la Font on els participants, de manera individual o per comparses, podran inscriure’s per participar en el concurs de disfresses. Seguint l’animació del grup La Xaranga ho peta es passejaran per diferents carrers fins a arribar al Pavelló Mestre Vila Vell, on continuarà la festa i xerinola a càrrec del mateix grup i amb un berenar de xurros amb melindros per a tothom. Seguidament hi haurà el lliurament de premis. Els premis individuals estan distribuïts de la següent manera: de zero a sis anys hi haurà un primer premi valorat en 45 euros i un segon premi en 25 euros, de set a dotze anys hi haurà un primer premi valorat en 45 euros i un segon premi en 25 euros i els més grans de tretze anys podran optar a un primer premi valorat en 60 euros i un segon premi valorat en 40 euros. Les comparses hauran de ser d’un mínim de sis persones. Hi haurà quatre premis de 120 euros a les millors comparses. El jurat estarà format per membres de les entitats del poble i l’Ajuntament.

La disbauxa continuarà el diumenge 18 amb la festa de carnaval al Pla d’Òdena. Començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb les inscripcions dels participants a les pistes de la petanca i a les cinc de la tarda s’iniciarà la rua pels carrers del barri. Es preveu l’arribada de la rua a dos quarts de set de la tarda al Centre Cívic del Pla d’Òdena on hi haurà espectacle d’animació amb el grup Rovell d’Ou i amb l’espectacle Tabasco que rasco. A continuació, se celebrarà el lliurament de premis. En acabar, hi haurà xocolatada per totes les persones que vagin disfressades.

Hi haurà tres categories de premis amb tres premis cada categoria, la primera categoria és per comparses (mínim de 3 persones) amb un primer premi valorat en 100 euros, un segon premi valorat en 50 euros i un tercer premi valorat en 25 euros. La segona categoria és per a participants de zero a catorze anys i optaran a tres premis, el primer premi valorat en 50 euros, el segon en 25 euros i el tercer en 10 euros. La tercera categoria és per a individuals a partir de quinze anys i podran optar a un primer premi dotat en 50 euros, un segon en 25 euros i un tercer en un lot valorat en 10 euros.

El Mercat del Pla d’Òdena s’afegeix al carnestoltes

Aquest diumenge, el Mercat del Pla d’Òdena celebrarà el carnaval amb un sorteig entre totes les persones que es disfressin i es facin una foto al photocall que hi haurà instal·lat a la carpa de l’Ajuntament d’Òdena. Per aquells que no vagin disfressats però vulguin participar, l’organització els facilitarà accessoris perquè puguin ser utilitzats per a poder fer-se la foto. Així el Mercat viurà una jornada diferent amb algunes parades i paradistes decorats per a l’ocasió.

Les persones que participin en el sorteig, hauran d’omplir una butlleta i dipositar-la en una urna. El dilluns 19 de febrer, davant el secretari interventor de l’Ajuntament d’Òdena, es procedirà a fer el sorteig. El nom del guanyador/a es publicarà a les xarxes socials de la corporació odenenca. L’objecte que se sortejarà és una càmera Gopro MRC-FHDPRO amb 2.4 g Remote Control.

L’objectiu de la jornada és compartir amb els veïns i veïnes del Pla d’Òdena i dels municipis del voltant una matinal diferent per a dinamitzar el mercat, a la mateixa vegada que es gaudeix en germanor del barri del Pla d’Òdena.

La Torre de Claramunt celebra el Carnestoltes per partida doble

La Torre de Claramunt celebrarà aquest proper dissabte 17 de febrer la festa de la disbauxa i ho farà per partida doble i és el municipi viurà una rua al nucli de la Torre de Claramunt i una altra a Pinedes de l’Armengol.

A Pinedes, la comissió de festes amb la col·laboració de l’Ajuntament ha programat una festa que començarà a les 17h al centre social i a partir de les 18h tindrà lloc l’animació infantil amb el grup Soni com Soni, entrega de premis a les millors disfresses en tres categories i berenar per a tots els participants. Qui vulgui, podrà allargar la festa fins a les 23h amb música disco
Al nucli de la Torre, el carnaval també començarà a les 17h al centre social i ho farà en cercavila amb l’animació del grup de percussió “Atabalats” que els portarà cap al pavelló poliesportiu. Hi haurà berenar per a tothom i seguidament el concurs de disfresses i l’entrega de premis que reconeixeran les millors disfresses infantils i adults, individuals i grupals.

Com a novetat aquest any, l’Ajuntament proporcionarà taules i cadires per qui vulgui portar el sopar de casa i quedar-se al pavelló que romandrà obert fins les 23h amb servei de bar i música.

Carnestoltes als Hostalets de Pierola

Les festes de Carnaval no han finalitzat encara als Hostalets de Pierola. Aquest dissabte 17 de febrer a partir de les 21.30h començarà la festa gran del Carnaval al Casal Català amb ball disfresses i premis de fins a 300€.

La festa del Carnestoltes arriba dissabte a Vallbona

Aquest dissabte 17 de febrer Vallbona d’Anoia celebrà el Carnestoltes amb el tradicional concurs de disfresses i comparses. La rua s’iniciarà a les 18.30 a la plaça de l’església fins arribar al pavelló poliesportiu, on hi haurà un espectacle d’animació infantil i seguidament el reconeixement a les millors disfresses. Després, la festa continuarà amb música i gresca, a partir de les 19h servei de begudes i entrepans i a les 21h ball per a tota la família.

El concurs de disfresses d’enguany obsequiarà les millors amb vals de compra a les botigues que formen part de l’Associació de Botiguers de Vallbona d’Anoia. La dotació dels premis és de 50 € tots, excepte la categoria de grup que serà de 150€.

S’han establert quatre categories per participar en el concurs; la categoria de disfressa individual/parella infantil (de 0 a 13 anys), la de disfressa individual/parella (a partir de 14 anys), la de grup i comparsa o entitat local: mínim de 12 persones, amb vehicle o sense i finalment la familiar, formada pels pares o pare o mare i els seus fills.

El mateix dia i fins a les 5h encara es podran realitzar les inscripcions en les categories infantil, adult i familiar a la plaça de l’església.

FER UN COMENTARI

*