Inici Destacats Capellades celebra Sant Jordi durant tota la setmana

Capellades celebra Sant Jordi durant tota la setmana

COMPARTIR

Sant Jordi es celebrarà a Capellades durant tota aquesta setmana amb moltes propostes variades. “En la línia del darrer Mercat Figueter, hem buscat desconcentrar les activitats, que n’hi hagués al llarg de tota la setmana i per a totes les edats. Des del dimarts previ fins a Sant Jordi cada dia hi haurà, com a mínim, una proposta, i no serà només literària, sinó que també hi haurà concerts, exposicions…” destaca Àngel Soteras, regidor de Cultura.

El dimarts 18 d’abril, a dos quarts de set, primer es presentarà el llibre sobre els capgrossos d’Igualada “Savis caparruts” de la mà del seu autor, Albert Rossell. Seguidament, hi haurà un conte de la mà de la Mònica Torra.

El dimecres es farà una nova Hora del Conte, en aquest cas dedicat directament a Sant Jordi, amb la Clara Gavaldà. Serà a les sis de la tarda, just una hora abans que el Club de Lectura, que en aquesta ocasió parlarà sobre el llibre de la Sílvia Soler, “L’estiu que comença”.

El dijous 20 d’abril es continuarà la programació especial de Sant Jordi a la Biblioteca El Safareig amb la presentació de dos llibres més, escrits pel capelladí Cèsar Ramper. “Phrases” i “Amalgama” són diverses reflexions poètiques, acompanyades amb aportacions visuals d’autors diferents. Serà a les set de la tarda.

El divendres 21 d’abril serà un dia ple de propostes. A partir de les 9:30 començarà una matinal de contes per als nens i nenes més petits de les escoles capelladines. A la tarda, a les sis, taller de Sant Jordi, amb inscripció prèvia a la Biblioteca. I al Saló Rosa de la Lliga, a dos quarts de vuit del vespre, presentació del llibre “La paret de les mentides i altres històries”, de Franc Guinart.

El dia 22 d’abril tota l’acció es traslladarà a la plaça de Catalunya, engalanada expressament per acollir totes les parades de roses i llibres de deu a dues de la tarda. A la mateixa hora començaran les activitats de la Biblioteca amb espais de lectura i activitats per als infants. A dos quarts de dotze, contes amb la Marta Rico, de la Taula de Dones. A les dotze, manualitats diverses proposades amb El Taller. Per als més grans, presentació del llibre “Muso Kunda, la casa de les dones” amb l’escriptora Gemma Freixas a les dotze del migdia. Seguidament, a la una començarà la signatura de llibres, amb els escriptors Gemma Freixas i Franc Guinart. Abans d’acabar la jornada, encara es podrà gaudir d’un Concert-vermut.

La darrera proposta de Sant Jordi serà el mateix diumenge 23 d’abril, a la plaça de Verdaguer, amb un concert i ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, a partir de dos quarts d’una del migdia.

Segons Àngel Soteras, “la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, pel seu reconegut prestigi, és segurament la cirereta del pastís, però no l’única. També volem destacar la participació d’autors consolidats vinculats a Capellades com la Gemma Freixas o la presència d’escriptors menys coneguts fora, com el Franc Guinart o el Cèsar Ramper.”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*