Inici Destacats Capellades acollirà l’INCULCAT, la primera Festa Infantil de la Cultura Popular Catalana

Capellades acollirà l’INCULCAT, la primera Festa Infantil de la Cultura Popular Catalana

COMPARTIR

Durant la segona Gala de l’any d’ADIFOLK, l’Agrupació per a la Difusió del Folklore dedicada a la promoció de la cultura popular catalana, celebrada a Gironella, Capellades ha estat escollida com a vila encarregada de tirar endavant INCULCAT, la 1a Festa Infantil de la Cultura Popular Catalana el 29 i 30 de maig

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Capellades, Àngel Soteras, i els representants de Gegants de Capellades, Ramon Roca i Joana Campoy, van assistir dissabte a la Gala d’ADIFOLK per presentar la riquesa del teixit associatiu capelladí relacionat amb la cultura popular catalana (gegants, gegantets, capgrossos, dimonis, falcons, esbart, corals, grallers, etc.) així com l’experiència contrastada de Capellades en acollir amb èxit grans esdeveniments com la Ciutat Gegantera o la Trobada Nacional de Capgrossos.

Segons Àngel Soteras, “aquest serà un nou gran repte. Per a Capellades, però també per a Adifolk. Es tracta d’una festa sense precedents, mai organitzada abans. I és responsabilitat nostra aconseguir que els nens en siguin els veritables protagonistes a tots els nivells, que no siguin només el públic de la mostra sinó els veritables actors, que siguin els propis integrants dels grups infantils els qui expliquin què fan i alhora puguin viure a la pròpia pell què fan els altres nens que coneixeran durant la mostra. Pot semblar un repte ambiciós, sí, però com vam exposar a Gironella, comptar amb un teixit com el de les nostres entitats, que mai fallen, ens dóna una gran confiança”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*