Inici Societat Can Muscons, el nou espai jove de Vilanova del Camí, es donarà...

Can Muscons, el nou espai jove de Vilanova del Camí, es donarà a conèixer en una jornada de portes obertes

COMPARTIR

El servei de Joventut vilanoví ha convocat per aquest dilluns 15 d’abril una jornada de portes obertes a Can Muscons amb l’objectiu de mostrar les millores que s’han fet a la masia que a partir del 24 d’abril serà la seu de l’Espai Jove. El nou equipament es podrà visitar de 16.00 a 19:00 h.

El fet que el jovent disposi d’un espai exclusiu és una demanda reiterada dels propis joves però també és un dels requisits que marca la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil per garantir una oferta àmplia d’activitats juvenils.

La demanda dels joves vilanovins de disposar d’un espai exclusiu figura com un dels objectius principals del Pla Local de Joventut amb vigència fins el 2020. Carles Palet tècnic de joventut per a Vilanova del Camí explica que els tècnics han treballat seguint les línies estratègiques que marca aquest Pla i han valorat altres ubicacions possibles, més cèntriques com demanaven els joves, però finalment van apostar per Can Muscons perquè oferia l’espai i els recursos necessaris per a acollir els serveis de Joventut.

El Pla Local de Joventut, explica Carles Palet, és l’eina que permet treballar millor les polítiques de joventut, per donar resposta als interessos i reptes dels joves. El Pla Local vigent, marcava diferents línies a seguir amb la voluntat d’anar complint una vintena d’objectius marcats. Carles Palet i José Sestelo, el nou informador juvenil, afirmen amb satisfacció que pràcticament s’han complert tots els objectius contemplats al Pla, 17 de 20.

El servei s’amplia amb la incorporació d’un informador i dinamitzador juvenil per satisfer les demandes creixents dels joves

Les demandes dels joves han anat augmentant en els darrers anys i els seus interessos també es van definint, per això des de la regidoria de Joventut que encapçala Eva Vadillo, es va apostar per una ampliació del servei que passarà d’obrir tres tardes a la setmana a obrir-ne sis, inclosa la de dissabte.

Per fer-ho possible, s’ha incorporat a l’equip de Joventut, José Sestelo, informadors juvenil que s’ocuparà de la dinamització de l’espai i de tot el tema informatiu. Un servei que s’ofereix amb el suport d’Anoia Jove del Consell Comarcal de l’Anoia i que permetrà obrir l’Espai Jove de Can Muscons, de dilluns a dissabte de 16:00 a 19:00 h.

José Sestelo ja ha començat a treballar en el projecte vilanoví i ha pres mides a Can Muscons, on properament desenvoluparan tota l’activitat juvenil. Assegura que el nou equipament l’ha sorprès gratament, per la distribució, l’estructura i els recursos que s’hi ha destinats. Afirma que és una projecte molt ambiciós i està convençut que portarà cua.

Cal prendre bona nota i reservar tres dates a l’agenda: dilluns dia 15, de 16:00 a 19:00 h, jornada de portes obertes a Can Muscons; dimecres 17, de 9:00 h a 24:00 h, activitats per celebrar el Dia Europeu de la Informació Juvenil i el proper 24 d’abril, posada en marxa de l’Espai Jove a la nova ubicació.

FER UN COMENTARI

*