Inici Política Poble Actiu aspira a ser la primera força d’esquerres «per assegurar un...

Poble Actiu aspira a ser la primera força d’esquerres «per assegurar un canvi real»

COMPARTIR

Poble Actiu ha fet públic aquest dilluns, en una roda de premsa amb els candidats de la formació, la directiva de pactes aprovada per l’assemblea uns mesos enrere. Després de les eleccions del 2019, on la suma de Poble Actiu, ERC, i Igualada Som-hi, podia fer fora Marc Castells, la formació va decidir votar favorablement per un govern de canvi. Tanmateix, aquesta opció no va comptar amb el vot favorable d’Igualada Som-hi, que va preferir establir un pacte «no públic» amb Marc Castells per governar durant els 4 anys següents. Després d’aquest mandat, segons declaracions del regidor Pau Ortínez, «la formació liderada per Jordi Cuadras no ha sigut capaç d’aconseguir cap canvi significatiu en les polítiques de la ciutat, i per això anunciem que no votarem a favor de cap govern liderat per ells». A més, el candidat de l’esquerra transformadora ha recalcat que «venim a liderar l’alternativa a Marc Castells des d’unes polítiques clarament d’esquerres i treballant per a aconseguir la independència del país des del municipalisme de base».

«Tenim ganes de liderar el canvi»

La formació aspira a incrementar el nombre de vots aconseguits el 2019 per poder liderar un canvi a l’Ajuntament i posar fi a 12 anys de Marc Castells com a alcalde. Segons declaracions del candidat Oriol Càlichs, «Igualada no es pot permetre 4 anys més de Marc Castells, però tampoc no pot comprar un suposat canvi on l’únic que canvia és el nom i cognoms de l’alcalde i dels regidors, on segueixi la política del totxo i els grans esdeveniments». Per això, recalca que «cal un Poble Actiu fort, que lideri l’esquerra de la ciutat, per assegurar un canvi real i no superficial com els que proposen candidats com Cuadras o Vergés». Asseguren que ells no venen a viure de la política, sinó a treballar per canviar les polítiques de la ciutat i fer possible que les igualadines i els igualadins tinguin unes vides dignes.

El candidat i regidor Pau Ortínez ha exposat que «el suport de Som-hi a Junts durant els darrers 4 anys no ha modificat l’essència de les polítiques dels antics convergents. Han seguit prioritzant la mobilitat en cotxe i no han impulsat cap canvi significatiu en matèria d’habitatge». Respecte a aquest darrer punt, han posat especial èmfasi en la promoció de pisos del C/ St. Carles, que quatre anys després encara no s’han començat a construir, a més de tenir un pressupost suficient, segons la formació. Un altre exemple que han utilitzat per a argumentar-ho és la vianalització del C/ Òdena, de la qual «Cuadras en va fer gala en l’aprovació dels pressupostos del 2021, i avui en dia encara no hem vist cap canvi i segueix sent un carrer amb molts vianants i amb les voreres massa estretes. Si nosaltres haguéssim governat, la vianalització avui en dia ja seria una realitat, i també la d’altres carrers de la ciutat.» Finalment, la candidata Elisabet Farrés ha criticat que «durant aquests anys han estat incapaços de buscar una nova ubicació per a la llar d’infants El Rusc, i així complir la normativa de la Generalitat, i de passada ampliar el nombre de places com demana l’AFA».

Durant la roda de premsa, la candidata Elisabet Farrés ha afirmat que «els quatre anys que precedeixen, ens han ensenyat que Cuadras i Castells són dos personatges obscurs amb un egocentrisme desmesurat, amb un projecte amb escasses diferències i amb poca preocupació pels problemes reals dels ciutadans igualadins». Asseguren que en el seu cas les decisions de pactes postelectorals es prendran des de l’assemblea local i no seran imposades des de l’organització nacional. Consideren, doncs, que en el cas que fos ERC i no Poble Actiu qui liderés l’alternativa a Marc Castells, negociarien en base al programa electoral la possibilitat d’establir un govern alternatiu amb ERC i els Comuns amb un lideratge compartit.

Poble Actiu celebrarà dissabte vinent a l’Escorxador l’acte central de campanya

El proper dissabte 13 de maig a les 12 del migdia, Poble Actiu celebrarà l’acte central de la seva campanya electoral a l’edifici de l’Escorxador (C/ Prat de la Riba, 45). L’acte comptarà amb la participació de diferents candidats de la llista electoral i serà presentat pels joves igualadins Martí Rossell i Montse Pelfort, en un format trencador. L’acte tindrà un caràcter distès, durant el qual els assistents podran gaudir d’un aperitiu amb begudes de proximitat. Amb aquest acte, doncs, Poble Actiu engegarà la campanya electoral sota el lema «Ganes de canvi», amb l’objectiu de liderar l’esquerra alternativa a la sociovergència que actualment governa la ciutat.

FER UN COMENTARI

*