Inici Societat Obre l’itinerari per visitar la Cinglera del Capelló

Obre l’itinerari per visitar la Cinglera del Capelló

COMPARTIR

Des d’aquest mes de desembre, el NEAN Parc Prehistòric de Capellades, incorpora l’itinerari per la Cinglera del Capelló a la visita que comença a l’Abric Romaní.

Segons Àngel Soteras, regidor de Cultura i Promoció Econòmica «L’obertura al públic del recorregut pel conjunt del Parc era un objectiu llargament perseguit i que finalment hem aconseguit. A l’atractiu de la visita a l’Abric Romaní, que és el ja fa anys que podem gaudir, sumem ara una passejada que ens permet contemplar altres abrics, visitar la simulació d’un campament neandertal i passar sota el sempre espectacular Barret del Capelló. Un al·licient més per visitar Capellades».

A partir d’ara tothom qui vulgui visitar el jaciment arqueològic de l’Abric Romaní i fer el recorregut per la Cinglera del Capelló caldrà que faci reserva prèvia, a través de la pàgina web neancapellades.cat

El NEAN-Parc Prehistòric és un equipament de l’Ajuntament de Capellades, a la Cinglera del Capelló. La visita inclou el jaciment de l’Abric Romaní de Capellades i el recorregut per la Cinglera del Capelló, que finalitza a l’edifici de dotacions del Parc, on hi ha el restaurant NEAN Capellades.

Al jaciment de l’Abric Romaní es projecta un vídeo que explica l’excavació que s’hi fa cada estiu, les troballes que s’hi han fet i la importància de l’espai. Seguidament es pot fer un taller de tir per caçar tal i com ho feien els neandertals.

La Cinglera del Capelló té un recorregut de 1.100 metres lineals, amb un alt valor geològic, paisatgístic i arqueològic amb una vintena de jaciments de diverses èpoques. L’any 2023 va ser declarat per la Generalitat de Catalunya Bé Cultural d’Interès Nacional.

El NEAN-Parc Prehistòric ofereix la visita a l’Abric Romaní cada dia i la visita a la Cinglera del Capelló, els caps de setmana i els dies festius, sota reserva prèvia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*