Inici Destacats La igualadina Maria Díez ‘peke’ penjarà els patins a final de temporada

La igualadina Maria Díez ‘peke’ penjarà els patins a final de temporada

COMPARTIR
Foto: Arxiu IFHCP / Xavi Garcia

Als 33 anys, just quan acabi aquesta temporada, penjarà els patins la millor golejadora igualadina de la història, Maria Díez «Peke». La llegendària jugadora sorgida a la base de l’Igualada Femení HCP amb només nou anys ha deixat empremta a tots els clubs que ha defensat.

En l’anunci del seu adéu, al seu darrer club, el Martinelia Club Patí Manlleu, Maria Díez ha tingut paraules de record per tots els clubs, entitats i persones que han tingut la sort de compartir etapes amb una jugadora llegendària i que ha pulveritzat tots els rècords.

Visiblement emocionada, la «Peke» ha llegit un comunicat on ha recordat que «vaig començar amb 9 anys a l’Igualada Femení Hoquei Club Patins i acabo amb 33 al Club Patí Manlleu. Han sigut 24 anys plens d’aprenentatges i vivències que m’han fet ser qui sóc». Al llarg de la seva llarga trajectòria de 24 temporades jugant ha guanyat com a títols més destacats una copa d’Europa, tres lligues estatals i dues copes femenines. A nivell individual ha estat màxima golejadora en les diferents competicions en múltiples ocasions. Amb la selecció espanyola ha estat tres vegades campiona mundial i quatre d’Europa. També ha competit amb la selecció catalana i ha guanyat una copa Amèrica.

Maria Díez ha volgut agrair «a totes les meves companyes que he tingut al llarg de tots aquests anys, ja que gràcies a elles m’emporto els millors records». També ha tingut paraules d’agraiment «a tots els entrenadors i entrenadores i persones dels diferents equips tècnics que m’han ensenyat a trobar l’essència d’aquest esport.» La Peke ha tingut paraules de record per a «l’Igualada Femení Hoquei Club Patins per obrir-me les portes als meus inicis i ensenyar-me els valors principals de pertànyer a un club i a un equip» i també ha tingut paraules pels altres clubs on ha militat: Gijón Hockey Club, i Club Patí Manlleu.

La Peke ha volgut també destacar «a la Federació Catalana per tenir-me sempre present i poder disputar de competicions irrepetibles i la Federació Espanyola per fer-me viure dels millors moments esportius i personals de tota la meva carrera esportiva i per tota la confiança dipositada en mi».

I per últim, Maria Díez ha fet un agraïment especial «a tota la meva família, ja que han estat al meu costat de manera incondicional i m’han facilitat el camí en tot moment. L’hoquei m’ha donat el millor regal: conèixer persones que m’enduc i formen i formaran part de la meva vida, gràcies de tot cor».

En acabar la temporada la jugadora igualadina posarà el colofó a una brillantíssima trajectòria. La jugadora del CP Manlleu durant les darreres temporades, és, de llarg, la màxima golejadora històrica de l’OK Liga, amb més de 500 gols, 117 dels quals materialitzats per a l’IFHCP. Ha participat en 13 edicions de la millor lliga del món, aconseguint-ne ser la màxima golejadora en 8 temporades. Maria Díez «Peke» es va iniciar i formar en el planter de l’Igualada Femení HCP, i és una de les grans llegendes de l’esport igualadí.

 

FER UN COMENTARI

*