Inici Cinema Igualada rememora el Festival Internacional de Cinema Amateur

Igualada rememora el Festival Internacional de Cinema Amateur

COMPARTIR

Aquest proper dissabte 18 de març, a les 12 del migdia, l’Ateneu Cinema acollirà un acte per rememorar el Certamen de Cinema Amateur Ciutat d’Igualada amb l’objectiu de reunir aquelles persones que van tenir un paper rellevant en l’organització d’aquest festival que del 1979 fins al 1999 va mostrar i premiar el millor cinema amateur mundial. Aquesta jornada d’homenatge i record serà una oportunitat de retrobament per reivindicar un passat que va convertir en referent la ciutat d’Igualada.

Partint del fet que la firma francesa “Pathé” l’any 1923 va treure al mercat la primera càmera de filmació domèstica en el format de 9’5 m/m , a algú se li va acudir la iniciativa de proclamar aquest 2023 com l’any del centenari del cinema amateur, això ha estat un bon pretext per recuperar la memòria històrica organitzant l’acte. Amb aquesta iniciativa també es vol recordar els amics absents que van ser part d’aquesta aventura, oferir-la als que recorden el Certamen i als que no el van conèixer i ho fem de la millor de les maneres, presentant una sessió especial amb obres del cineasta terrassenc Jan Baca que, amb 89 anys, segueix realitzant pràcticament un film cada any. En aquest acte també es mostrarà un resum de la trajectòria del Certamen, a partir de material audiovisual que encara es conserva.

Els organitzadors d’aquest acte remarquen que no es tracta d´un acte nostàlgic sinó que vol reivindicar el què va suposar el Certamen i el Cinema Amateur a Igualada, amb la companyia de les persones que ho van fer possible i amb el suport del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*