Inici Joan Carles González Caldito Gossos al futur Parc Central d’Igualada?

Gossos al futur Parc Central d’Igualada?

COMPARTIR

Joan Carles González

Les obres del que serà el futur Parc Central de l’Avinguda Catalunya ja estan en marxa, amb les primeres obres al terreny central i amb un pressupost inicial de 400.000 euros. Aquest parc és un projecte que segueix les propostes del concepte “Ciutats Biofíliques”, amb l’objectiu d’activar el moviment entre l’entorn urbà i el natural per a que els ciutadans desenvolupin activitats que els permeti aprendre de la naturalesa i comprometre’s amb la seva cura. Aquest parc constarà de tres zones principals: l’espai que queda més proper a l’Hospital d’Igualada serà la porta principal del parc, on es preveu un espai anomenat “La Plaça”, dedicat als Jocs del Paisatge; la segona zona, actualment en construcció, serà un prat viu de grans dimensions i servirà de catifa per a múltiples activitats i esdeveniments com l’European Balloon Festival; i la tercera zona es mantindrà com a aparcament o per a la celebració d’esdeveniments de motor, perllongant fins a la riera d’Òdena el passeig arbrat del propi parc.

El Parc estarà integrat al recorregut de l’Anella Verda, enllaçant el nucli urbà amb la riera d’Òdena. És un projecte molt ambiciós que té la intenció de convertir la ciutat d’Igualada en una “ciutat amable”, però els projectes han de respondre a les necessitats dels ciutadans i, en la mesura del possible, donar quantes més utilitats possibles. Sense dubte serà una construcció d’un gran cost econòmic i per aquest motiu no podem menystenir el problema dels gossos i els seus excrements. Al febrer de l’any passat, un centenar de propietaris de gossos van recórrer diversos carrers d’Igualada amb les seves mascotes per manifestar-se a favor de crear una zona d’esbarjo per a gossos. Els propietaris, contraris a la proposta del govern de la ciutat de fer-la al barri de Set Camins, van demanar que es fes en una zona on no causes molèsties a ningú. Aquesta hauria d’estar allunyada de veïns i d’escoles, però a l’hora suficientment propera a la ciutadania per tal de facilitar la tasca als propietaris de gossos. A més, hauria de ser en algun lloc proper a la natura, per tal de facilitar la neteja – sobretot d’aquells usuaris que no recollirien els excrements dels seus gossos. Hi ha diferents llocs que podrien servir per fer una zona d’esbarjo per a gossos, des del riu Anoia, el parc Valldaura o les Comes, però una zona cèntrica també seria adient. La tercera part del que serà el futur Parc Central és un lloc idoni on poder establir una zona d’esbarjo per a gossos, enllaçat amb el passeig arbrat que connecta amb l’Anella Verda.

Cal posar molta atenció a la construcció del futur Parc Central que està duent a terme l’equip de govern de la ciutat d’Igualada per tal que aquest tingui una funcionalitat múltiple. Per això crec que cal repensar el futur Parc Central i establir una zona d’esbarjo adequada per a gossos per tal de millorar la relació dels ciutadans amb el seu entorn natural, i en aquest cas també amb les mascotes. Tard o d’hora s’haurà de buscar algun lloc alternatiu que no sigui una molèstia per a ningú i si no ho fa l’actual govern abans de que s’acabi la construcció del parc, ho haurà de fer un govern posterior, heretant una gestió ineficaç que, al final, passa factura a les butxaques dels i les igualadines. El temps ens explica bé una cosa i és en què consisteixen els mals governs.

2 COMENTARIS

  1. Amb les mascotes es pot anar a TOT ARREU
    Sols cal donar una volta per Europa per comprovar-ho. Fins i tot els està permès entrar als restaurants.
    El problema no son les mascotes sinó les PERSONES PORQUES.

    josep

  2. Totalment d’acord. Però també a Europa existeixen llocs per poder deixar lliure els gossos per a que corrin sense que això impliqui cap tipus de perill. Per això calen espais habilitats

FER UN COMENTARI

*