Inici Societat Els equips d’atenció primària de l’Anoia treballaran amb la ciutadania 12 mites...

Els equips d’atenció primària de l’Anoia treballaran amb la ciutadania 12 mites sobre el tabac

COMPARTIR

Des de la Xarxa de Tabac de la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS) s’han organitzat diverses activitats amb motiu de la Setmana sense Fum, que té lloc del 25 al 31 de maig, amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar-lo en el cas de persones fumadores i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

A Igualada, l’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà (al CAP Anoia) muntarà una carpa a l’exterior del Mercat La Masuca per treballar amb la ciutadania 12 mites sobre el tabac. Serà el proper dimecres 31 de maig, dia en què es commemora el Dia Mundial sense Tabac. Infermeres, infermeres residents i altres professionals del CAP oferiran consell a la població sobre els efectes del tabaquisme i desmentiran mites com ara: «el vaporitzador electrònic no és dolent per a la salut i, a més, ajuda a deixar el tabac» o «les burilles es degraden ràpidament perquè són de materials naturals». A la capital de l’Anoia també es treballaran aquests mites amb els alumnes d’ESO de l’Escola Pia.

Altres municipis on es duran a terme taules informatives i jocs centrats en els mites del tabac són Santa Coloma de Queralt, Santa Margarida de Montbui, Piera, Calaf, Capellades i Vilanova del Camí. En aquesta localitat, el dia 31 es lliuraran els premis del 9è Concurs de dibuixos de la Setmana sense Fum.

Pel que fa a l’Equip d’Atenció Primària Anoia Rural –que dona servei a Castellolí, Jorba, La Pobla de Claramunt, Òdena i Sant Martí de Tous, entre altres municipis– ha organitzat una matinal el mateix dia 31 de maig a La Pobla de Claramunt, a la plaça de l’Ajuntament. A les 8.30 h es farà una caminada saludable, a les 9.30 h una taula informativa d’educació sanitària, i a les 10.30 h una xerrada sobre hàbits saludables, consells per deixar de fumar i gestió de l’ansietat. També es realitzaran proves de capacitat pulmonar als assistents que ho vulguin.

La Setmana sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (SEMFYC), que coordina el programa Atenció Primària sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (format per l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya [AIFICC], la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària [CAMFiC] i l’Agència de Salut Pública de Catalunya [ASPCAT]), i s’organitza amb diverses entitats i organitzacions relacionades amb la campanya, entre les quals hi ha la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*