Inici Societat Una alumna de Calaf rep un nou premi per la seva recerca...

Una alumna de Calaf rep un nou premi per la seva recerca sobre «Les banyeres de Mirambell»

COMPARTIR

El passat 29 de juny es van lliurar els Premis Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’alumna de l’INS Alexandre de Riquer, Carla Garriga Cantacorps va obtenir el 2n premi Argó 2022 en la categoria d’Humanitats pel treball de recerca Les banyeres de Mirambell.

El treball compta també amb una recreació 3D de les banyeres de Mirambell, un antic balneari o centre termal situat prop de Mirambell, en el municipi de Calonge de Segarra. La construcció de l’actual autovia C-25 va fer desaparèixer l’edifici i el seu entorn immediat. L’existència de les banyeres de Mirambell es remunta al 1852 i es deu primerament a les extraccions de lignit que es feien al terme municipal de Calonge de Segarra entre 1846 i 1847. En una de les mines s’hi va trobar una quantitat d’aigua abundant amb propietats sulfuroses. El context socioeconòmic favorable de l’època va propiciar la creació i consolidació del balneari.

La Universitat Autònoma de Barcelona convoca els Premis Argó a treballs de recerca de batxillerat i a projectes de cicles formatius de grau superior, amb la finalitat de reconèixer l’esforç dels estudiants i d’incrementar els vincles amb els centres d’ensenyament secundari.

Cal recordar que el treball de recerca Les banyeres de Mirambell va ser finalista dels premis Francesc Noy d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

L’Ajuntament de Calonge de Segarra felicita l’autora del treball, Carla Garriga Cantacorps, per haver assolit aquests reconeixements.

 

FER UN COMENTARI

*