Inici Societat Els veïns de Tous faran servir taxis enlloc de la línia de...

Els veïns de Tous faran servir taxis enlloc de la línia de Monbus

COMPARTIR

Els veïns de Sant Martí de Tous estan farts del servei de la línia que explota l’empresa Monbus Hispano Igualadina entre Igualada i Santa Coloma de Queralt. Aquesta línia, que té parada al municipi, té tres expedicions en direcció a Igualada i dos més en direcció a Santa Coloma. Però com passa en altres línies on presta servei la mateixa companyia, hi ha busos que no passen, horaris que no es compleixen i vehicles amb deficiències.

Ho explica l’alcalde del municipi, David Alquézar, que lamenta que “és un problema crònic” degut a “una problemàtica gestió” per part de la companyia. Alquézar considera que “no és correcte i no és comprensible” els canvis d’horari sense cap avís a l’Ajuntament, un fet que a més de les modificacions puntuals han derivat en uns horaris “que no són útils per als veïns”. Malgrat que han demanat al Departament de Territori un seguiment més estricte i li han traslladat les seves queixes, “no millorem”, assegura el batlle.

Una quarantena de veïns van demanar explicacions a l’Ajuntament i es va organitzar una trobada informativa on es van exposar les queixes dels usuaris i es van explorar possibles solucions. Entre aquestes, els veïns que utilitzen regularment el servei van apostar per fer servir taxis de gran format de forma compartida. Un servei que seria a demanda dels veïns i que compartirien per tal de tenir un menor cost per trajecte cap a Igualada, que seria d’uns 2 euros. Arran d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Sant Martí de Tous està elaborant una ordenança pel servei de taxis -que no existia al municipi- per tal que es pugui concedir una llicència que doni servei als veïns que no vulguin anar en autobus.

Segons l’alcalde, aquests taxis també serien interessants pels veïns de la urbanització de La Mallola, de Santa Margarida de Montbui, que està al mig del recorregut.

David Alquézar lamenta que les administracions “no tinguin fórmules per avaluar de forma continuada els serveis de les concessions”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*