Inici Societat Vallbona d’Anoia treballa per eliminar una espècie invasora de cactus

Vallbona d’Anoia treballa per eliminar una espècie invasora de cactus

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona està duent a terme una nova campanya d’eliminació del cactus invasor en el terme municipal. Actualment, les actuacions se centren en una zona de les instal·lacions de Ferrocarrils Catalans i, per tant, des del consistori remaquen que només FGC té accés i permisos per actuar.

Fa dos anys que l’Ajuntament de Vallbona va fer una primera acció molt important per a l’eliminació d’aquesta especies invasora “Cylindropuntia rosea” de l’entorn del municipi que va comportar una reducció notable però no suficient. Per aquest motiu s’ha sol·licitat una segona actuació de seguiment i manteniment per a l’eliminació dels exemplars rebrotats i acabar el tractament en alguns.

Després de rebre l’informe de la Diputació de Barcelona realitzat per CREAF, la setmana passada l’alcaldessa Meritxell Baqué i regidor Roc Farreras es van trobar sobre el terreny amb el cap de manteniment de vies de FGC, Salvador Galceran, per reconèixer el territori i iniciar l’abans possible amb l’actuació. En la trobada es va aprofitar també per sol·licitar la neteja de pins morts a la zona de la nova escullera de roca entre la via del tren i la carretera B224, d’accés a Vallbona.

D’altra banda, l’ajuntament resta a l’espera de concretar amb el departament d’acció climàtica de la Generalitat els treballs de manteniment i eliminació de l’espècie a la zona de les Llangònies.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*