Inici Societat Vallbona d’Anoia instal·la dos desfibril·ladors i forma els veïns

Vallbona d’Anoia instal·la dos desfibril·ladors i forma els veïns

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vallbona va instal·lar fa dues setmanes dos desfibril·ladors externs automàtic (DEA), un a les instal·lacions de la zona esportiva, concretament al costat del bar i l’altre davant de l’església, al centre del poble, que se sumen al que ja hi havia a la façana de l’Ajuntament. Els emplaçaments han estat triats perquè es tracta d’espais públics on hi ha una alta concurrència de persones i/o s’hi practica esport.

En total són tres els aparells de cardioprotecció de què disposa el municipi que permetran actuar ràpidament en el cas que alguna persona que es trobi en les proximitats pateixi una aturada cardíaca, proporcionant-li una primera assistència que pot resultar fonamental per a salvar-li la vida.

El contracte de manteniment dels nous desfibril·ladors, que es va fer amb l’empresa Espais Cardioprotegits de Catalunya inclou dues formacions acreditades per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut de la Generalitat de Catalunya, aportant formadors i el material necessari per a realitzar la formació.

La formació, que es divideix en dues sessions de 3 hores per unes 20 persones, es realitzarà els propers 12 i 13 de gener, i estarà inicialment adreçada a les entitats i posteriorment s’obrirà als ciutadans que hi estiguin interessats.

L’objectiu del curs és saber aplicar els protocols de Suport Vital Bàsic i utilitzar l’aparell DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). Els alumnes que completin satisfactòriament el curs rebran un certificat que acredita la formació segons normativa vigent pel Dept. de Salut (Direcció General de Planificació i Recerca en Salut) i a càrrec d’Espais Cardioprotegits Catalunya. A més, s’inscriuran al registre de persones capacitades per poder fer ús del DEA de la Generalitat de Catalunya.

Les persones interessades poden adreçar-se a l’Ajuntament en horaris d’atenció al públic de 8h a 14h.

FER UN COMENTARI

*