Inici Festes Vallbona d’Anoia celebra les Festes del Roser

Vallbona d’Anoia celebra les Festes del Roser

COMPARTIR

[Img #7268]Vallbona d’Anoia encetarà aquest divendres, 17 de maig, una nova edició de la seva celebració més emblemàtica, les Festes del Roser, que s’allargaran fins dimarts. L’Ajuntament, amb la col•laboració de les entitats, ha organitzat una àmplia agenda d’activitats per a tots els gustos i totes les edats.

El programa combina els actes més tradicionals amb algunes novetats. Entre aquestes destaca especialment l’homenatge que el municipi retrà al seu mestre més admirat, Josep Masclans, qui entre els anys 1921 i 1939 va exercir a Vallbona i va deixar-hi una gran empremta per la seva tasca no només pedagògica sinó també humana, cultural i social.

En record de Masclans, l’Ajuntament ha organitzat per aquestes Festes del Roser una exposició en què es podrà veure el fons documental del mestre, amb documentació diversa que durant anys va conservar i classificar un dels seus exalumnes, Francisco Vilarrubí. A més, el diumenge 19, es farà l’acte de donació del fons Josep Masclans, de gran riquesa documental, a l’Arxiu Municipal de Vallbona perquè aquest es faci càrrec de la seva preservació i divulgació.

Una altra novetat de les festes serà la inauguració de la nova pista de petanca, prevista per a diumenge al matí.

La tradició estarà representada a les Festes del Roser en actes com la missa i la processó, el correfoc, la cercavila, la ballada de sardanes i el concert i el ball de gala, i molt especialment en el popular Treure a Ball, amb el Ball de la Garlanda.

Les Festes del Roser 2013 també destacaran per la visita dels Falcons del Riberal, una colla del municipi de Bao, a la Catalunya Nord, i els Falcons de Llorenç del Penedès, la colla més antiga de Catalunya, amb 51 anys d’història, i la que més fidelment segueix les arrels d’aquest particular vessant de la cultura popular catalana, hereu dels ‘sòkols’ txecoslovacs. Totes dues formacions, juntament amb el falcons i els tabalers de Vallbona, protagonitzaran una actuació diumenge, després de missa, i participaran en la cercavila.

També seran a Vallbona els diables i bruixes del Riberal (Aire Nou de Bao) que, al costat dels diables de Vallbona,  prendran part en el correfoc de dissabte.

D’altra banda, en el marc de les Festes del Roser també se celebrarà una nova edició de la Fira de Botiguers i Artesans, dissabte al matí, al carrer Nou i Cabanyal, i de la Mostra d’Entitats de Vallbona, també dissabte, a la plaça de l’Església.

L’Ajuntament anima tothom a sortir al carrer i gaudir d’aquestes i tota la resta d’activitats en companyia de familiars i amics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*