Inici Societat Unió de Pagesos torna a demanar que els tractors puguin circular per...

Unió de Pagesos torna a demanar que els tractors puguin circular per la C-15

COMPARTIR
Un dels accessos a la carretera C-15 en direcció al Penedès. Mar Martí.

Com els anys anteriors, Unió de Pagesos ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat que també enguany els tractors puguin circular per la C-15 entre l’1 de juny i el 20 d’octubre, coincidint amb la collita de cereal i la verema, entre el tram de Puigdàlber (Alt Penedès) a Igualada.

El sindicat recorda que la prohibició de circular tractors i altres vehicles lents per aquest tram implica un augment considerable de temps en el trajecte, a més de l’increment de costos per la ineficiència en el desplaçament, el que contribueix a entorpir l’activitat agrària. A la vegada, comporta un augment del perill per a la circulació, ja que en molts casos els tractors han de circular per carreteres estretes, amb revolts pronunciats i poca visibilitat, el que fa incrementar els riscos tant per a la pagesia com per a la resta de vehicles que hi circulen.

D’altra banda, les vies alternatives a l’Eix Diagonal passen per dins dels nuclis urbans dels municipis, i això també suposa un augment del trànsit en aquestes zones.

El sindicat fa aquesta demanda en el marc de la campanya No ens barreu el pas, iniciada fa cinc anys per reclamar la circulació dels tractors per les noves infraestructures que no disposen de vials de servei o traçats alternatius viables per a la circulació de maquinària agrària.

Tot i haver aconseguit les autoritzacions els anys anteriors, el sindicat insisteix a demanar que es permeti circular indefinidament els tractors per l’Eix Diagonal (C-15 i C-37).

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*