Inici Destacats La Unió Empresarial de l’Anoia assenyala un desajust entre les ofertes de...

La Unió Empresarial de l’Anoia assenyala un desajust entre les ofertes de feina i els perfils que hi ha a l’atur

COMPARTIR

Des dels inicis de la seva fundació, una de les preocupacions i ocupacions de la Unió Empresarial de l’Anoia és la de treballar per a la inserció en el mercat laboral, per oferir servei a les empreses associades a l’entitat; i a la vegada, donar una oportunitat laboral a les persones que es troben en situació de recerca de feina. Treballar per generar ocupació al nostre territori i que hi hagi menys persones desocupades ens preocupa cada dia més.

Des de la UEA han detectat que una de les problemàtiques principals per cobrir les demandes de personal per part de les empreses de la comarca, és la falta de coordinació entre oferta i demanda. Per a la patronal, ens trobem en un escenari on la major part de les persones aturades són del sector de serveis, personal administratiu/ comptable, o personal del sector de la indústria, concretament operaris.

Per altra banda, si analitzem les ofertes de feina que reben a l’entitat, ens trobem que el 32% de les ofertes són vacants d’operaris i oficis (construcció, electricistes, mecànics, manteniment,…), oficis els quals cada dia hi ha menys personal interessat en cobrir aquestes places. Seguit del personal qualificat (enginyers, comptables, personal amb càrrec de responsabilitat), perfils professionals que solen marxar del nostre territori.

Des de la UEA volen seguir manifestant encara més les necessitats de les empreses de la comarca en trobar el personal adequat per les vacants laborals, un problema que va lligat a la falta de personal especialitzat en segons quins sectors i professions. A la vegada, també volen insistir en la importància de treballar perquè el talent es quedi aquí, a les empreses de la nostra comarca.

Per aquesta raó, des de l’entitat volen aprofitar per fer una crida a l’Administració Pública, perquè tingui en compte aquest buit professional a l’hora d’invertir en formacions ocupacionals subvencionades, ja que hi ha sectors, com els dels oficis que s’estan deixant de banda, però a la vegada és on falten professionals. També volem insistir en què calen més plans d’ocupació, o d’altres programes relacionats en aquest àmbit.

Preocupació pels joves

La Unió Empresarial també vol fer extensiu que la majoria de persones en atur són perfils sense qualificar; no obstant això, també hi ha molts joves amb estudis superiors que busquen una oportunitat laboral, una oportunitat que sovint no se’ls hi dona per manca d’experiència, i aquest, és un factor que les empreses cal que tinguin en compte.

També rau la necessitat de potenciar la formació professional entre els joves degut a la manca de perfils especialitzats, i alhora, es planteja la problemàtica de la manca de places en els centres de formació professional com l’INS Milà i Fontanals, i la urgent necessitat d’ampliar-lo per poder oferir més places.

Cal una relació més estreta entre empreses i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i que s’han de potenciar aquells estudis -Cicles Formatius- que demanden majoritàriament les empreses per posar-hi solució.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*