Inici Destacats Tous celebrarà el festival de llegendes amb una vintena de propostes i...

Tous celebrarà el festival de llegendes amb una vintena de propostes i mesures de seguretat

COMPARTIR

DeLlegendes, el Festival de Llegendes de Catalunya que s’organitza cada primer cap de setmana de juliol a Sant Martí de Tous, celebra enguany l’onzena edició plenament consolidat i amb múltiples novetats. La més destacada per la rellevància del moment és la reformulació dels actes i espais per adaptar-se a la situació ocasionada per la covid-19.

El festival es desenvoluparà presencialment garantint totes les mesures de seguretat i sanitàries perquè artistes, públic, veïnat i organització puguin gaudir de l’esdeveniment amb la màxima tranquil·litat. Així, tindrà lloc en les dates previstes del 3, 4 i 5 de juliol i, a més a més, s’allargarà durant tot el mes (els dimecres 15 i 22 i els dissabtes 18 i 25 de juliol) per tal d’esponjar els espectacles i activitats.

Amb el manteniment del deLlegendes, la companyia local Teatre Nu –que s’estrena en la direcció del festival– i l’Ajuntament de Sant Martí de Tous volen impulsar l’activitat cultural en un context complex.

Mesures de seguretat

Davant l’excepcionalitat imposada pel coronavirus, serà una edició diferent que tindrà especialment en compte la distància de seguretat, l’aforament dels espais, l’ús de la mascareta i la higiene de mans (es dispensarà gel hidroalcohòlic).

Per controlar l’afluència de públic tots els espectacles seran de pagament i l’entrada s’adquirirà de manera anticipada. Les entrades valen 4, 6 o 8 euros (segons el tipus d’espectacle) i es poden comprar a partir del 15 de juny i fins a una hora abans de la representació al web del festival. També es podran comprar presencialment a La Casa del Teatre Nu (carrer dels Prats, 14. Tous) exclusivament del 15 al 26 de juny de 10 a 11h del matí. Els preus populars són possibles gràcies a la important aportació privada que ha patrocinat els diferents espectacles.

Per evitar la congregació de persones en un mateix espai –anys anteriors el festival ha registrat fins a 4.000 assistents– no es programaran espectacles simultàniament, sinó que la majoria d’espectacles oferiran diversos passis per a un número reduït d’espectadors. S’evitaran les cues i el temps d’espera previ a la funció i es regularan els fluxos de persones entre espais d’actuació amb uns recorreguts senyalitzats i la coordinació dels voluntaris.

En total es veuran una vintena d’espectacles professionals de companyies d’arreu del territori català i una producció comunitària (l’aclamada Apagada) en què hi participen més de vuitanta actors i músics del municipi, una trentena més que en edicions anteriors. Hi haurà quatre espais d’actuació: L’Espai Llegendes, el castell, l’església i la plaça de l’Ajuntament.

L’Apagada: Tous és misteri

Un any més, L’Apagada es convertirà en l’acte central i icònic del festival. El poble apagarà l’enllumenat públic i il·luminarà part del nucli antic amb milers d’espelmes. El gruix de l’espectacle es durà a terme a la plaça Manuel Girona, coneguda com a Espai Llegendes. Es faran quatre representacions tant la nit de divendres 3 com la de dissabte 4 de juliol a les 22:15h, 23:15h, 00:15h i 1:15h.

Enguany, a causa de la situació sanitària, els actes comunitaris L’Apagada de misteri i Tous és llegenda –dos dels principals reclams del festival– es fusionaran en la nova proposta L’Apagada: Tous és misteri que descobrirà terrenys creatius inexplorats. Així, l’habitual recorregut de llegendes misterioses es transformarà per acollir el misteri que envolten les llegendes de Tous en una combinació de teatre, música i moviment a càrrec, com sempre, del veïnat de Tous i les seves entitats. Enguany comptarà amb més de 80 participants.

Com a nota curiosa, moltes de les escenes es construiran amb persones del mateix nucli familiar per, així, poder ometre la distància de seguretat i dotar de més realisme els quadres. D’altra banda, els dos dies de L’Apagada comptaran amb un repartiment d’intèrprets diferent, però simètric pel que fa a la composició dels personatges.

FER UN COMENTARI

*