Inici Destacats TICAnoia organitza una jornada per donar eines a les empreses per captar...

TICAnoia organitza una jornada per donar eines a les empreses per captar i retenir el talent

COMPARTIR

L’economia digital a Catalunya està formada per un total de 22.041 empreses, segons dades del 2022, un 15% més que el 2021. El sector representa el 12% del PIB català i dona feina a més de 180.000 persones. Ens trobem doncs davant un sector en constant creixement, fins al punt d’haver augmentat la facturació global un 26,7% en els darrers 5 anys, segons dades d’Acció de la Generalitat de Catalunya. A més a més es tracta d’un sector molt jove: més de la meitat de les empreses (el 53,8%) es van establir fa menys de 10 anys i val a dir que el 8,6% són startups.

Davant d’aquest eclosió de l’economia digital, es dona un desajust entre l’oferta i la demanda de professionals, tot i tenir a Catalunya un ecosistema educatiu potent, i tot i l’augment de graduats TIC (un creixement de 7,8% de graduats el 2021 respecte del 2020). Un gap, val a dir, que no es podrà corregir sense una major participació de les dones en aquestes formacions.

Per tant, aquest context fa que les empreses tinguin un repte per captar talent TIC, seguit del repte de retenir-lo. Per això, des de TICAnoia, amb el suport de L’Oficina Acelera Pyme per l’entorn rural Secartys/Sinergia i l’Ajuntament d’Igualada, s’ha organitzat una jornada per donar eines a les empreses de tots els sectors per captar i retenir talent TIC.

Dins del programa de l’acte cal destacar la Xerrada “Empreses atractives pel talent digital” de la mà de Xavi Roca-Cusachs, Instructor humanista, estratega empresarial i Cofundador de HumanLeadership.net, que facilitarà recursos per a crear una proposta de valor interessant per a l’atracció i retenció del talent TIC.

L’acte comptarà amb la participació destacada de Liliana Arroyo, Directora General de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, qui parlarà sobre el foment del talent digital femení. El programa també inclou la presentació de resultats d’un estudi sobre els perfils professionals del sector TIC de la mà de l’empresa Isprox, consultoria multinacional de recursos humans nascuda a Tàrrega.

I amb l’objectiu de compartir experiències, Maite López, Talent and Team Care a MPM Software, parlarà sobre com fomentar el talent digital al nostre equip. Finalment es tancarà l’acte amb un cafè-networking entre els assistents.

La jornada sobre talent digital tindrà lloc el proper dijous 30 de març, a l’Adoberia Bella d’Igualada, d’11 a 13h, amb inscripció prèvia a www.ticanoia.cat .

TICAnoia és l’associació sense ànim de lucre per l’impuls de l’Ecosistema TIC de l’Anoia, nascuda el 2008 que agrupa empreses i professionals de l’àmbit tecnològic de la comarca així com estudiants del mateix sector. És impulsora de l’obertura de l’Oficina Acelera Pyme per a l’entorn rural Secartys/Sinergia, entitat enfocada en apropar la digitalització a les empreses de l’Anoia a través de la connexió amb el sector TIC.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*